![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam witrynę zrobioną dwa lata temu przez pewnego pana za pomocą Template Power. Od roku zacząłem się interesować programowaniem, potrafię dość dobrze html i php, lecz
df4 niestety nie znam się zupełnie na Smartach takich jak Template Power i nie zamierzam, ponieważ wolę tradycyjną metodę tworzenia witryn. Niestety ciężko mi połączyć moje skrypty (html + php) zawarte w jednym pliku z całą witryną składającą się z funkcji (php) oraz szablonów (html). Do łączenia używam okienek IFRAME, jednak uważam je za amatorskie zagranie, proszę o alternatywne rozwiązania. Mam nadzieję że wszystko jasno objaśniłem, zdaję się na Waszą wiedzę. Pozdrawiam - wielki fan programowania Thunderbird. Ten post edytował Thunderbird 19.06.2008, 20:45:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawda jest taka, że im wcześniej poznasz jakiś system szablonów tym lepiej. Nawet mimo niezbyt ciekawego stosunku do nich. W większych projektach, a już zwłaszcza jeśli myślisz o php poważniej są niezastąpione.
Funkcji include nie możesz użyć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat jednak uważam je za amatorskie zagranie, proszę o alternatywne rozwiązania. Mam nadzieję że wszystko jasno objaśniłem, zdaję się na Waszą wiedzę. XML+XSLT. ;] -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poleciłbyś jakiś tutek, bo zupełnie nie wiem czym jest to połączenie XML + XSLT :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 07:22 |