![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, jestem początkujący w tej dziedzinie, wiec proszę o wyrozumialosc:P probuje napisac prosty formularz który bedzie zapisaywal do pliku dane wpisane przez uzytkownika. problem polega na tym że do pliku zostaje zapisana tylko jedna wartośc a chcaiłbym wszystkie, kod który sam jakoś sklepałem:p wygląda tak:
Powód edycji: tym razem dodałem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
-ab0012- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kolego kurs HTMl'a Ci siękłania. Parametr "name" jest indywidualny dla każdego pola.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ewentualnie mozesz uzyc tablic 2 wymiarowych czyli name="text[]"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja wiem że jest indywidualny ale co zrobić żeby bylo dobrze:)
a wiec widze ze to dosyć trudne zadanie skoro nikt mi nie pomoze:P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dość trudne to chyba dla Ciebie.
Po pierwsze wiesz o czymś a tego nie stosujesz. Po drugie nie myślisz logicznie. Po trzecie masz bałagan w kodzie.
Oszczędzaj php - jeśli czegoś nie zmieniasz nie wrzucaj tego na miłość boską w echo - po co parser ma nad tym myśleć? Otwórz plik do zapisu na końcu i zapisz. Nie musisz odczytywać tej samej lini z pliku. Sprawdź ew. kod błędu i tyle. Nigdy nie zostawiaj otwartych znaczników bo to aż się w oczy rzuca. Po ente: regulamin nakazuje użycie znaczników bbcode, chyba że już na wstępie chcesz podpaść modom. Już wiesz czemu wcześniej pokazywało Ci ostatnią wartość? Skoro nadpisywałeś ją innymi to nie mogło działać to inaczej. No chyba że odwołałbyś się do tablicy tych danych, ale jest to już osobną kwestią. Rada na przyszlość - stosuj wcięcia w kodzie, jest on wtedy czytelnijeszy dla odbiorcy, łatwiej znaleźć odpowiednie zapisy itd. Ten post edytował klocu 19.06.2008, 21:11:01 |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki!!
wiem że robie błędy dlatego zwracam się tutaj o pomoc:) dzis jest moj pierwszy dzien z php dlatego tyle bledów ale mysle ze z czasem sie naucze:) pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:31 |