![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem sobie MySQL na Mandrake'u 9.2 z pakietów rpm ( v. MySQL 4.0.15 te pakiety to: MYSQL-4.0.15-1mdk; MYSQL-bench-4.0.15-1mdk; MYSQL-client-4.0.15-1mdk; MYSQL-common-4.0.15-1mdk; ) i wszystko mi ładnie się uruchamia. Ale gdy zacząłem konfigurować php wystąpił pewien błąd:
[list] ( MySQL uruchamiam poleceniem /usr/share/mysql/mysql.server start ) I nie wiem gdzie znaleźć te nagłówki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj pakiet MYSQL-devel.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowałem pakiet - libmysql12-devel-4.0.15-1mdk, bo taki znalazłem, ale błąd nadal się pokazuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż co masz w tym pakiecie:
Kod rpm -ql libmysql12-devel
Swoją drogą trochę dziwne, że szuka plików nagłówkowych w /usr/share/mysql/. |
|
|
![]()
|
|
Ten pakiet zainstalował w /usr/include/mysql takie pliki:
[list]chardefs.h my_alloc.h my_list.h mysqld_error.h readline.h errmsg.h my_config.h my_net.h mysql_embed.h sslopt-case.h history.h my_dbug.h my_no_pthread.h mysql.h sslopt-longopts.h keymaps.h my_dir.h my_pthread.h mysql_version.h sslopt-vars.h m_ctype.h my_getopt.h my_semaphore.h my_sys.h tilde.h m_string.h my_global.h mysql_com.h raid.h [list] podczas konfiguracji php zmieniłem też wpis --with-mysql=/usr/share/mysql/ na --with-mysql=/usr/include/mysql/ , ale nadal jest ten błąd PS. Nie użyłem tego polecenia co mi napisałeś ponieważ pisze mi że pakiet nie został zainstalowany ( ale on jest zainstalowany :? ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:24 |