![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Bdevty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam pytanie. Piszę system newsów i przy edycji mam problem. Jak zrobić coś takiego żeby do formularza z tematem wstawiło obecny temat newsa czyli
odczytany z bazy. Próbowałem z textarea i input ale nic z tego. Jak można to zrobić ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak odczytujesz wartości z bazy? Podziel się może aktualnie napisanym kodem?
Przy wyświetleniu tej otrzymanej wartości poprzez echo coś widać? Jeśli tak, to tytuł jeśli jest w inpucie trzeba przypisać do atrybutu value="", albo wstawić między znaczniki textarea, jeśli z jakichś przyczyn chcesz textareę. Jednak bez kodu niewiele więcej da się powiedzieć. |
|
|
-Bdevty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cały kod wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze rozumiem, to pobieranie wyników z bazy masz tylko tam, gdzie mod jest manage. Gdy zamiast manage jest edit (czyli pewnie to, o co Ci chodzi) to w ogóle nie pobierasz nic z bazy. A skoro nie masz zapytania które zostanie pobrane nic dziwnego że zmienne są puste.
W tym casie również musisz mieć zapytanie i również musisz przypisać wynik tego zapytania do zmiennej. |
|
|
-Bdevty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok chodzi, ale mam jeszcze problem jeden. Jak ma wstawić do formularza temat newsa na który kliknąłem? Tzn jak takie zapytanie skonstruować żeby wstawiało ten temat newsa na który kliknąłem?
|
|
|
![]()
|
|
Przesyłasz dane przez get?
jeśli masz powiedzmy w adresie: strona.php?mod=edit&id=id_newsa
|
|
|
-Bdevty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok. Gdzie teraz mam wstawić tą zmienną id żeby przekazywała to id tzn do którego odnośnika- do tego co jest w modzie manage czy co?
|
|
|
![]()
|
|
Noż kurcze, pokombinuj. A jak pokombinujesz trochę sam i coś Ci nie będzie wychodzić, to daj znać jak to robisz (z kodem) i spytaj. Na logikę pewnie do tego, który ma w sobie mod=editnews, nie?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:33 |