![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam male pytanko mam tabele PW i takie kolumny:
id tytul tresc nadawca odbiorca stan data I chce jednym zapytaniem wyciagnac i wyslane jak i odebrane wiadomosci danego user'a tylko nie wiem jak to zxrobic za pomoca jedngo zapytania czy ktos moze mnie nakierowac co mam uzyc bo zabardzo nie rozumiem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a co to za kolumna stan? tu są pokazywane czy wysłane czy odebrane?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Gdy zostaje wyslana jest stan = nadana a gdy sie przeczyta ma stan = przeczytane
P.S tak wyciagam pw odebrane:
Ten post edytował marcio 19.06.2008, 12:52:34 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
-Konaczek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
A dałbyś mi namiary na taki system pw? Plis |
|
|
![]()
|
|
no to może tak:
tylko by Ci się jeszcze przydała kolumna z userem któremu przyporządkujesz wiadomości. No tak ale jak zrobie mysql_num_rows() na te zapytanie to zwroci mi wynik wszystki wiadomosci i wyslanych o przeczytanych a ja chce zrobic cos takiego jak jest tu na w IPB Czyli ustawiam limit wiadomsoci u mnie jest to 20 i potem robie wykres procentowo i chce pokazac oprocz za ppmoca wyktresu np cos takiego: Odebarne[10/20] Wyslane[5/20] a jak zrobie te zapytanie wyzej wyciagnie wszystkie wiadomosci Myslalem cos na wzor tego:
Witam A dałbyś mi namiary na taki system pw? Plis Sam taki napisalem |
|
|
-Konaczek- |
![]()
|
Goście ![]() |
@up
A mógłbyś mi zapodać ;] Miałem taki z jakiejś strony ale nie działał w 100% dobrze jeśli byś mógł mi dać to na gg możesz też pisać: 1635124 z góry thx i pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Dac w sumie moge ale bedziesz musial troche przerobic i czekaj tylko go dokoncze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
-Konaczek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok to zapodaj na gg ;]
|
|
|
![]() ![]() |