![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem: napisałem kod html to niego podpiałem skrypty js, moj z funkcjami + biblioteke prototype. Sprawa wyglada w ten sposub ze jezeli odpalam stronke u mnie na kompie wszystko smiga, cała js, ajax nie ma problemu, umieszczalem na serwerze zewnetrzynym i u mnie chula ale jezeli ospalam stronke na innym kompie js tak jakby nie dzialala. Po kliknieciu na link nie laduje podstron itp. Po prostu zero reakcji, a najciekawsze jest to ze nie wiedzac w czym moze tkwic problem zainstalowalem na 2 komputerze firebug-a i po wlaczeniu nagle wszystko zaczyna dzialac. Mam u siebie postawionego krasnala, ale wystuacja jest identyczna jezeli wyslalem pliki na serwer zwenetrzny. Jestem laikiem i po prostu byłbym wdzieczny za pomoc i podpowiedz. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ) Drugi komp mial wyłączony JS.
B ) Czy testowałeś na tej samej przeglądarce? Niestety IE czasami dyskryminuje ajaxa jak się nie napisze dobrze kodu, a pod FF działa ok. Ten post edytował simple programmer 19.06.2008, 12:40:10 -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Testowalem na 3 przegladarkach i umnie jest ok, na 2 kompie js jest wlaczona. Ajax u mniedzala w IE bez problemu. Ale jest dziwne to ze jak tylko zainstaluje Firebuga na 2 kompie nagle zaczyna dzialc wszystko. Co to moze byc ? Ten post edytował dzajko 19.06.2008, 12:46:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
sprawdź, czy nie wykorzystujesz jakiś metod Logujących lub Debugujących (console.log? ) powiązanych bezpośrednio w FireBug.
Jeśli to nie to - powiedz, jakie komunikaty błędów dostajesz. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:37 |