![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem zrobić tak że ktoś podaje powiedzmy Kod xxx yyy zzz ja wyszukuje xxx,yyy,zzz i zamieniam np na chciałem do tego użyć str_replace lecz jak nie wpisze np yyy to on podmienia to na a chciałbym aby wyglądało to tak czy idzie to jakoś zrobić?? jesli tak to jak:)? z góry dziekuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj preg_match_all
spróbuj preg_match_all |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie preg_match, a preg_replace bądź preg_replace_callback.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tego, co chcesz osiągnąć, w zupełności wystarczy str_replace() - skoro ci nie działa właściwie, to znaczy że coś źle napisałeś... pokaż tą swoją funkcję - wtedy znajdzie się jakaś rada...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 22:51 |