![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Zacząłem sobie programować kalkulatorek . Znaczy nie takie zwykłe liczydło . W założeniu miało policzyć osiągnięcia danego gracza w jednej z gier internetowych . Zasada działania : 1. Wzór według jakiego ma działać liczydło . CODE Wynik = 30 * ZmiennaPodawanaPrzezUżytkownika * 1,1 ^ ZmiennaPodawanaPrzezUżytkownika 2. Użytkownik podaje zmienną w formularzu . Potem skrypt oblicza resztę . Tu się zaczynają schody . Przejdę do sedna : 1. Plik formularza (jakiś_tam_plik.php) : 2.Plik action.php : I tu się kończy moja wiedza . Chodzi o to , że gdy stworzymy takie działanie :
Otrzymujemy coraz ciekawsze błędy : - jest za dużo o ,,;" - parser dokleja jedno z działań ( to jest chyab blad spowodowany tym , ze dane sa pobierane jako ,, string'' a obliczenia wykonywane na ,,integer'' . settype() nie pomoglo ) Proszę o ukierunkwowanie lub o szczerą pomoc . Pozdrawiam . Ten post edytował Wesoly Romi 18.06.2008, 21:30:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zamien na:
Ale nie gwarantuje jestem juz OFF Ten post edytował marcio 18.06.2008, 21:30:04 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety . Nie dalo to zadnych widocznych rezultatow . Błąd :,, Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE ''
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Zrób tak, jak Ci pokazał ~marcio, bo to działa.
Dowiedz się, co to jest parse error i więcej ich nie wklejaj - programowanie to nie młócenie cepem, wymaga dokładności - policzenia nawiasów, w tym konkretnym przypadku ![]() Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 20:32 |