![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , otóż na studia muszę przygotować 3 projekt a w niektórych zagadnieniach nie bardzo wiem o co chodzi, projekt napiszę sam tylko chciałbym by mi ktoś przybliżył parę kwestii bliżej.
Mam tam parę punktów ale podam ich niewiele bo większość rozumiem . 1. Teksty - artykuły wyświetlane są z plików XML konwertowanych do HTML przy pomocy arkuszy styli XSL. Przetwarzanie można wykonać po stronie serwera wykorzystując odpowiednie biblioteki (zalecane), względnie po stronie przeglądarki wysyłając plik XML i XSL. Mam zastosować tutaj protokół SOAP ? Ogólnie nie za bardzo rozumiem ten pierwszy punkt więc chciałbym o przybliżenie go. 4. Artykuły zapisane są w oddzielnych plikach w odpowiednich katalogach, a informacje o katalogu i nazwie pliku zapisane są do bazy. Artykuły nie mam zapisywać w bazie danych a jedynie odnośnik do pliku z artykułem w bazie danych tak? a artykuł przesłać na serwer jakimś skryptem do wysyłania tak?? Projekt będzie wykonany w PHP oraz z użyciem bazy danych SQlite ; Dziękuję z góry za każdą odpowiedź. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:16 |