![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam CMS do stronki w którym mogę: - modyfikować menu składające się z odpowienio ustawionych grafik - dodawać newsy - dodawać produkty - dodawać kategorie - zarządzać banerami na stronie Wszystkie dane oczywiście trzymane są w bazie. I teraz mam taki problem, ponieważ muszę do tego systemu dorobić podgląd zmian, tzn np dodaję nową pozycję w menu i mam możliwośc pogdlądu strony ale żeby zmiany nie były widoczne dla usera, dopiero jak zaakceptuję wygląd strony to będzie to widoczne dla wszystkich. Czy ktoś spotkał się może z takim problemem i podpowie mi jakiś dobry patent na to? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 2 Dołączył: 24.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybko
![]() 1. Tworzysz tabele w której będziesz trzymał historię zmian strony (tytuł i treść) 2. Użytkownik zapisując zmiany w treści strony zapisuję ją do historii (tabela z historią) 3. Uprawniony użytkownik przegląda historię zmian i ją akceptuje 4. Jak użytkownik akceptuje skrypt podmienia dane z tabeli historia i wstawia w docelowe miejsce (dodatkowo zmienia status na zaakceptowane oraz może jeszcze dany wpis usunąć z tabeli historii) -------------------- Copyright by Darecki Wszystkie prawa zastrzeżone
TanioNaRybki.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po co robic 2 tabele normalnie robisz takie cos masz tabele zapisujesz co chcesz zmienic i dajesz status na 1 gdy user zaakceptuje to ma status na 2 i wyswietlasz tylko te ze statusem 2 albo zmieniasz czy to co tam masz robic
@up chyba ze tobie o to chodzilo tylko cie zle zrozumialem ![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba pomysł z tworzeniem tabeli dla historii to odpada, bo musiałbym dla wszystkich tabel tak zrobić co w konsekwencji da mi drugi, blizniaczy serwis, to zbyt komplikujące rozwiązanie.
Ze statusem chyba będzie mniej ingerencji w system, tylko czy na pewno... Życie pokaże ![]() Jak by ktoś miał jeszcze jakiś ciekawy pomysł to byłbym wdzięczny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 11:02 |