![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukałem na forum tematu odnośnie załączników w mailu, oto dowód:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=37...rt=#entry211237 ;] Jest tam wytłumaczone jak przypiąć załącznik do wiadomości (np. logo) jednak nie wiem jaka komenda wrzuca ten załącznik do maila. Czy można wrzucić załącznik do maila (robie newsletter) z ścieżki np. .../obrazko/logo.gif ? -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprościej wykorzystać klase phpmailer tutaj link PHPEdia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki zapoznałem się z tą opcją. Nie ma jednak zwykłego polecenia, które wrzuca plik z adresu z serwera do wiadomości jako załącznik?
-------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma jednak zwykłego polecenia, które wrzuca plik z adresu z serwera do wiadomości jako załącznik? Nie. Plik trzeba 'ręcznie' wczytać i zgrabnie dokleić między nagłówkami a treścią z odpowiednimi znacznikami. Jak jesteś zainteresowany mogę pokazać jak to się robi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście że jestem zainteresowany. Jak możesz, wklej swój kod z którego korzystasz.
-------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma sprawy, to żadna tajemnica
![]()
Typ załącznika to tym MIME. Możesz sobie trochę tu poszukać: wiki - Typ_MIME Ten post edytował JoShiMa 20.06.2008, 09:18:51 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 00:50 |