![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 30.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, piszę swojego CMSa
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie to proszę nie dawać kodów, ani wskazówek jak to zaimplementować, bo myślę, że sobie poradzę ![]() -------------------- ?>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprostu dawaj moda/admina/wyższe rangi tylko zaufanym osobom ;/
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 30.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łatwo powiedzieć ;d nigdy nie wiadomo, co komu do łba strzeli ;] lepiej się zawczasu zabezpieczyć, niż potem zauważyć, że połowy strony nie ma
![]() -------------------- ?>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale chyba nie dajesz moda każdemu spotkanemu na ulicy nie?
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twórz kopie bezpieczeństwa. Backup nie boli. I wtedy problem "łbów postrzelonych" zniknie
![]() |
|
|
![]()
|
|
pyro: no wiadomo, że nie, ale na wielu stronach jest co jakiś czas nabór moderatorów ;] i ktoś może udawać wzorowego użytkownika, ja mu zaufam, a potem się na mnie wkurzy i trach
![]() to jednak back-upy ? W sumie wpadło mi do głowy takie coś: niech moderator tylko myśli, że coś może zrobić, a tak naprawdę nic nie może, np. usuwanie to tylko ukrywanie, a edycja trafia do innego pola w bazie, i dopiero wyższy admin (ja) sprawdza co jakiś czas u siebie, czy jakiś moderator nie zaszalał i albo potwierdzam jego zmiany, albo widzę, że coś tu nie tak i wyrzucam go na zbity pysk ![]() -------------------- ?>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zaduzo kombinowania jak juz tak sie boisz to zrob tak tylko z usuwaniem gdy usunie musisz potwierdzic ale edycje juz zostaw normalnie
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Po prostu staram się być zapobiegliwy
![]() -------------------- ?>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OMG, nie przesadzasz??
Jeśli strona ma ok 20 osób online cały czas, to niech jeden co minute napisze posta i przez czas pracy/szkoły żeby nawet 5 godz to 5 * 60 = 300 min. czyli 300 postów/czas twojej pracy/szkoły z tego 0%-40%* to np spam 0-120* postów spamu który został ukryty przez moda i czeka na twoje sprawdzenie, nie wiem ale mój pomysł: niech podczas edycji posty się przenoszą do innej bazy - archiwum i to samo przy usuwaniu. Jeśli ktoś się poskarży czy coś to oglądasz archiwum i w razie czego usuwasz i ban - mod. Tyle nie potwierdzaj wszystkich postów bo zwariujesz... *Może trochę przesadziłem jednak przy większej liczbie użytkowników nie dasz rady sam tego opanować. -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
No wiem, ale to bardziej chodzi o takie ogólne spojrzenie, czy nikt "przez przypadek" 30 tematów nie skasował :]
Na razie ciągle mi chodzi o umyślny wandalizm, a nie pilnowanie tego, czy moderator wszystkie decyzje podejmuje prawidłowo, bo to rzeczywiście awykonalne. Ten post edytował Spykaj 17.06.2008, 21:27:46 -------------------- ?>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:08 |