![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym zrobić coś podobnego do "powiadomienia" jak na nasza klasa. Niezabardzo wiem jak zaprojektować bazę danych a dokładnie w jaki sposób przetrzymywać informację co dany user zrobił. Pozdrawiam -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej zrób sobie dodatkową kolumnę w tabeli z Userami, i trzymaj tam ostatnią akcję usera....
PS i jeszcze czas i datę tej akcji ![]() Pozdrawiam! Najlepiej zrób sobie dodatkową kolumnę w tabeli z Userami, i trzymaj tam ostatnią akcję usera.... PS i jeszcze czas i datę tej akcji ![]() Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chyba nie jest dobrym rozwiązaniem trzymać tego w tabeli usera. Potrzebne dane to: - kto wykonał akcje - na jakim userze akcja została wykonana - rodzaj akcji (dodał komentarz, dodał zdjęcie... itp) Problem jest z rodzajem akcji - jak to przetrzymywać w bazie -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 17.06.2008 Skąd: się bierze ten lubieżny uśmiech na Twojej twarzy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ALTER TABLE `users` ADD `page` text NOT NULL;
nowa funkcja Kod function where ($scriptname = "index", $userid) { if (!is_valid_id($userid)) die; if (preg_match("/forums/i", $scriptname)) $where = "<i><b>Przeglada Forum...</i></b>"; elseif (preg_match("/index/i", $scriptname)) $where = "<i><b>Przeglada Strone Glowna...</i></b>"; else $where = "Nieznane miejsce..."; $query = sprintf("UPDATE users SET page=".sqlesc($where)." WHERE id ='%s'", mysql_real_escape_string($userid)); $result = mysql_query($query); if (!$result) sqlerr(__FILE__,__LINE__); else return $where; } i do plików na początku $wherethisuser = where ($_SERVER["SCRIPT_FILENAME"],$CURUSER["id"]); 1. nie wiem czy o to ci dokładnie chodzi 2. nie wiem czy czegoś nie zapomniałem.?! |
|
|
![]()
|
|
Według tego co piszecie to jednemu userowi przypisana jest dokładnie jedna akcja (co zrobil)
A tu chodzi o historię tego co robił -------------------- I need TP for my bunghole!!!
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież to wszystko możesz pozbierać i wysłać...
![]() -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
przecież to wszystko możesz pozbierać i wysłać... ![]() Czytaj pytanie ze zrozumieniem. Że mogę to wiadomo... kwestia jak ![]() -------------------- I need TP for my bunghole!!!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:24 |