![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Kod
Kombinowalem tutaj juz z \\\ i \\ i chyba problem jest w odnajdywaniu tego znaku. Celem jest usuniecie dodatkowego \ ktory pojawia mi sie w zrzucie oracle w txt ktorego linie koncza sie na \r\n. W mysql uzywam load data infile i nie dajac lines terminated by \r\n to wciaga mi \r do ostatniej kolumny. Znow jak dodam to chyba ten \\r powoduje jakis problem przy ladowaniu i sql ignoruje ten znak wciagajac dane z nastepnego rowa do poprzedniego. Przyklad jak pojawia sie Hex ascii wlasnie tam gdzie jest ten \ na koncu pola : 4F 5C 0D 0A 33. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Spróbuj tak:
Z tego co pamiętam, w którejś wersji php był problem jeśli używało się cudzysłowów zamiast apostrofów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam, w którejś wersji php był problem jeśli używało się cudzysłowów zamiast apostrofów. Nie w którejś tylko w każdej :-)i nie problem tylko tak po prostu jest. Znaki białe są odczytywane jeśli umieści się je w cudzysłowach. Zresztą wystarczyło przeczytać podstawy dokumentacji: http://pl2.php.net/string |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Nie w którejś tylko w każdej :-) i nie problem tylko tak po prostu jest. Znaki białe są odczytywane jeśli umieści się je w cudzysłowach. Zresztą wystarczyło przeczytać podstawy dokumentacji: http://pl2.php.net/string Mi działa bez problemu kod ~calebos. Mam PHP 5.2.6. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem na myśli to, że zawsze trzeba było stosować cudzysłowy.
|
|
|
![]()
|
|
Miałem na myśli to, że zawsze trzeba było stosować cudzysłowy. Napisałeś ze zawsze trzeba umieszczać białe znaki w cudzysłowach, a mi działa również z apostrofami.
Wynik: Kod cos \r cos
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za wskazowki zasugerowalem sie tym ze jest tam ten \ i myslalem ze da sie to potraktowac jako zwykly tekst.
Poprawne dziala z
|
|
|
![]()
|
|
Napisałeś ze zawsze trzeba umieszczać białe znaki w cudzysłowach, a mi działa również z apostrofami. Wybaczam Ci bo może masz chwilową zaćmę (...) Kod cos \r cos ![]() To teraz zadaj sobie pytanie: Czy to co widzę w źródle to jest biały znak? No właśnie, ..., skoro go widzę, ... ![]() Niuans jest taki że zamieniłeś zwykły ciąg znaków na inny ciąg znaków. A nie na białe znaki. A teraz zrób tak: i wyciągnij wnioski. |
|
|
![]()
|
|
Masz racje
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 18:24 |