![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem na serwerze dedykowanym z logowaniem się użytkowników. Ja osobiście nie mam problemu z zakładaniem konta i zalogowaniem się, ale znajomy mówi, że i on i klienci sklepu nie mogą się zalogować pomimo aktywności konta i podania poprawnych danych do logowania. czy ktoś może spotkał się z takim problemem? Ja już zgłupiałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz cały system logowania bo przyczyn może być wiele np może niemasz session_start() na samej gorze
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
HMm a jestes pewny ze w logowaniu czasami nie sprawdzasz sesji czy dany user jest adminem o dopiero wtedy logujesZ??
A moze przekierowywujesz za pomoca js albo cos i oni maja wylaczone? Albo masz gdzies niedomkniety <form> tez tak mialem? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
może być wiele przyczyn, ale jak nam nie pokażesz kodu to przeciez się nie dowiemy. WRÓŻKAMI nie jesteśmy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj, za mało danych, stanowczo. Jeżeli to jest autorski skrypt sklepu, to daj fragmenty jego kodu dot. logowania. Na serwerze włącz pełne raportowanie błędów i zapisywanie ich do jakiegoś pliku. Jeżeli jest to gotowiec to podaj chociaż nazwę.
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałem sesje. U mnie się tworzą bez problemu pod każdą przeglądarką (opera, safari, firefox, badziewie (v6 i v7)).
Session start jest użytkownicy będący adminami są trzymani w zupełnie innej tabeli niż zwykli userzy <form> jest domknięty Jakbym mógł dać cały kod to by się tu i tak nie zmieściły wszystkie powiązania Oscommerce po lekkiej modyfikacji |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a moze dane z formularza przekazujesz przez $login a nie przez $_POST['login']
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolega @marrrecki nie ma problemu z logowaniem bo pewnie jest adminem strony i np dla admina jest inna funkcja logowania, a w tej normalnej jest błąd jak już wcześniej pisali: podaj kod (chociaż ten z logowaniem i formularzem)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:30 |