![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moj pierwszy post na tym forum wiec witam.
Czy mógłby mi ktoś pomoć. Muszę napisac skrypt w którym zczytujemy dane z bazy sql. Jest to prosty sklep. Wybieramy ile sztuk danego towaru cchemy zakupic a nastepnie po kliknieciu przycisku ma zostac wyslany mail (np do admina) z tym zamowieniem i laczna kwota. Poniewaz jestem poczatkujacy w PHP udało mi się stworzyc takie coś... dalej przyznaje ze nie wiem... z góry dziekuje za każda pomoc. <?php include('baza.php'); $result = mysql_query("SELECT * FROM produkty"); if($result){ echo "<table><tr><th>Nr produktu</th><th>Nazwa</th></th><th>Cena</th> <th></th><th>Ilość</th></tr>"; while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "<tr><td align=center>".$row['nrproduktu']."</td><td align=left>".$row['nazwaproduktu']."</td><td align=right>".$row['cena']."</td><td> </td><td align=right><input name=produkt".$row['nrproduktu']." size=2 maxlength=2 /></td></tr>"; } echo "</table>"; } else{ echo "Błąd!"; } ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no a teraz uzyj tylko mail()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, ps. nie sprawdzalem czy nie ma bledow
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
--rookie85-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no wlasnie w tym moj problem ze czytalem juz o tej funkcji mail ale nie udalo mi sie tego powiazac
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to troche sprecyzuj problem... a po co piszesz z gościa skloro masz konto ;p?
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz zasadniczy błąd wyrzucając wszystko sekwencyjnie za pomocą funkcji echo. Zamiast tego zrób tak:
Dodatkowe nagłówki powinny mieć taki format:
Aby nie mieć problemów z polskimi znakami w tytule robię tak:
I to by było na tyle. Ten post edytował JoShiMa 11.07.2008, 09:16:25 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:55 |