![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzisiaj chciałem poruszyć temat związany z plikiem .htaccess który jest odpowiedzialny za choćby bezpieczeństwo.
Na forum jest mało informacji na ten temat i w dodatku to są indywidualne przypadki. W internecie też trudno znaleźć jednoznaczne informacje na ten temat. Mam tu na myśli zabezpieczenie plików, zabezpieczenie skryptów, zabezpieczenie przed podglądem plików, zabezpieczenie przed ściądaniem plików, regółki, kolejność wpisywania regół, itp. A wszystko to przy pomocy pliku .htaccess. Chciałbym w jednym miejscu zebrać najważniejsze kawałki kodu, które są standardem i zabezpieczyłby w jakimś stopniu stronę www przed różnymi zagrożeniami. Dobrze by było gdyby to miało jakiś porządek typu opis kodu (do czego służy, jak działa, kiedy go używać), a pod spodem kod. To nie jest prośba o pomoc, a raczej yyy... rozpoznanie czy zebranie materiału do kupy. Ja może rozpocznę. ![]() Ten kawałek kodu uniemożliwia podgląd pliku .htaccess
Ten post edytował Szunaj85 16.06.2008, 14:33:41 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:35 |