![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Kercsdd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Piszę system newsów i mam problem. Chcę zrobić coś takiego przy usuwaniu i edytowaniu, że będzie usuwać zaznaczone elementy, no ale po zaznaczeniu nie usuwa. Co jest tego przyczyną ? Kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
co to ma na celu?? 2.
Nie wiem jak wygląda struktura bazy dancyh ale to raczej usunie wszystkie newsy należące do admina nie uwzględniłeś tego, który new chcesz usunąć. Powinieneś w zapytaniu pobierania do formularza uwzględnić pobranie jakiegoś numeru_id newsa. I w zapytaniu usuwania uwzględnić usuwanie newsa który ma właśnie to id.
chyba powinno wyglądać tak:
I
:
ps. jeżeli string jest ujęty w cudzysłowy "przykład" to automatycznie jest przeszukiwany w poszukiwaniu zmiennych $ czyli nie musisz robić czegoś takiego:
wystaczy
takie coś ma zastosowanie tylko w przypadku stringów ujętych w apostrofy 'przykład' które nie są automatycznie przeszukiwane w poszukiwaniu zmiennych. Dla tego powinno się stringi okalać apostrofami zawsze trochę szybciej się parsuje. Tak przynajmniej wywnioskowałem jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ![]() Ten post edytował bmL 16.06.2008, 19:32:06 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Co to za wybryk natury?? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie zapytanie jak najbardziej powinno zadziałać nie rozumiem o co Ci chodzi chociaż jeżeli bijesz to ten kawałek: '".$_SESSION['admin']."' to napisałem o tym niżej.
-------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi tylko o $_SESSION['admin'] ale od kiedy daje sie htmlspecialchars() zapytanie??
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Hmm faktycznie
![]() Ten post edytował bmL 16.06.2008, 19:47:06 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 23:15 |