![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam w sieci znalazłem kod na wyskakujace okienko i tutaj zaczyna się mój problem pod mozilla nie wiswietla sie w ogóle a pod IE i operą "chowa" sie pod kategoriami co zrobic zeby zarówno działała pod FF jak i prawidłowo wyswietlała się poprawnie pod IE i operą (http://phonik.pl)
oto kod Kod <style type="text/css"> </style> <script type="text/javascript"> adTime=15; // ilosc sekund wyswietlania sie okienka chanceAd=1; // okienko ukaze sie 1 raz na "X" razy var ns=(document.layers); var ie=(document.all); var w3=(document.getElementById && !ie); var calunit=ns? "" : "px" adCount=0; function initAd(){ if(!ns && !ie && !w3) return; if(ie) adDiv=eval('document.all.sponsorAdDiv.style'); else if(ns) adDiv=eval('document.layers["sponsorAdDiv"]'); else if(w3) adDiv=eval('document.getElementById("sponsorAdDiv").style'); randAd=Math.ceil(Math.random()*chanceAd); if (ie||w3) adDiv.visibility="visible"; else adDiv.visibility ="show"; if(randAd==1) showAd(); } function showAd(){ if(adCount<adTime*10){adCount+=1; if (ie){documentWidth =truebody().offsetWidth/2+truebody().scrollLeft-20; documentHeight =truebody().offsetHeight/2+truebody().scrollTop-20;} else if (ns){documentWidth=window.innerWidth/2+window.pageXOffset-20; documentHeight=window.innerHeight/2+window.pageYOffset-20;} else if (w3){documentWidth=self.innerWidth/2+window.pageXOffset-20; documentHeight=self.innerHeight/2+window.pageYOffset-20;} adDiv.left=documentWidth-200+calunit;adDiv.top =documentHeight-200+calunit; setTimeout("showAd()",100);}else closeAd(); } function closeAd(){ if (ie||w3) adDiv.display="none"; else adDiv.visibility ="hide"; } function truebody(){ return (document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body } onload=initAd; //End--> </script> <div id="sponsorAdDiv" style="visibility:hidden"> <table width="45222px" height="850px" bgcolor="#F666FF"><tr><td> <table width="2225px" height="745px" bgcolor="#F44FFF"><tr><td align="center" valign="middle"> PRZYKLADOWY TEKST REKLAMY :P </td></tr></table></td></tr></table> </div> Prosiłbym tez gdyby mi ktoś do tej reklamy dopisał kod na krzyzyk gdyz jestem noga w tych sprawach. prosze o pomoc. zumi Ten post edytował Zumi 16.06.2008, 19:40:17 -------------------- zmoderowano - 300 KiB wagi i rozmiar? czytamy regulamin
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To Twój pierwszy post, więc przymknę oko! Popraw proszę swojego posta! Jeżeli wstawiasz próbkę kodu używaj stosownych znaczników BBcode!
Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To Twój pierwszy post, więc przymknę oko! Popraw proszę swojego posta! Jeżeli wstawiasz próbkę kodu używaj stosownych znaczników BBcode! Pozdrawiam! przepraszam poprawione, pozdrawiam -------------------- zmoderowano - 300 KiB wagi i rozmiar? czytamy regulamin
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
rozumie ze mam to wsadzić do pliku css?
-------------------- zmoderowano - 300 KiB wagi i rozmiar? czytamy regulamin
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no przeciez masz styl:
i tu daj to co napisalem wyzej -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
zamieniłem na cos takiego
Kod <div id="sponsorAdDiv" style="visibility:hidden; position:fixed; left: 50%; top: 50%;"> dalej reklama sie chowa, -------------------- zmoderowano - 300 KiB wagi i rozmiar? czytamy regulamin
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic dziwnego jak ma dalej ukrytą widoczność
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nic dziwnego jak ma dalej ukrytą widoczność ![]() jak mam to rozumieć? -------------------- zmoderowano - 300 KiB wagi i rozmiar? czytamy regulamin
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod visibility:hidden; Nawet nie trzeba znać cssa, wystarczy znajomość angielskiego. Próbowałeś bez tego fragmentu?
|
|
|
![]()
|
|
teraz jest jeszcze gorzej jak usunąłem tamto :/
-------------------- zmoderowano - 300 KiB wagi i rozmiar? czytamy regulamin
|
|
|
![]()
|
|
Mi się tam wyświetla. Jeśli chodzi o to, co robi ie, to poszukaj position: fixed expression.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:01 |