![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 15.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam tworzę generator postów. To jest: Wpisujesz dane i otrzymujesz kod (code, quote) itd.
I mam problem. Gdy chce zrobić aby była lista rozwijana. Robię zgodnie z: Kod http://www.kurshtml.boo.pl/html/lista_rozwijalna,formularze.html I tam trzeba podać żeby generowało takie treści jak wpiszesz do okienka, a to jest lista rozwijana i ja nie wiem co podać normalnie podaje sie w headzie: Cytat { var txt = ""; document.getElementById("gen").value = ""; if (document.getElementById("title").value != ""){ txt += ""; txt += document.getElementById("title").value; //Add title txt += "\n"; document.getElementById("gen").value += txt; a w body: Cytat <td>Okładka:</td> <td><input id="boxart" value="" maxlength="200" size="65" type="text"></td> </tr> A Ja podałem z tą listą tak: w BODY: Cytat <type="select" id="form1" value="" <form action="form1"> <select name="form1"> <option>EUR</option> <option>JPN</option> <option>US</option> </select> a w headzie nie wiedziałem co i dałem tak: Cytat if (document.getElementById("form1").value != ""){ txt = ""; txt += ""; txt += document.getElementById("form1").value; //Add boxart txt += "\n"; document.getElementById("gen").value += txt; } No i ostatecznie nie otrzymuje żadnego NDS, JPN czy EUR a undefined. Co jest? Co zmienić? Pomocy!! Wygląda to tak ten generator (wersja bez listy) Kod www.a5h.yoyo.pl/generator.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na sam poczatek - jeden element w ogóle nie zamknięty. Po drugie pobierasz element po id. Gdzie masz w ogóle to id w selecie (bo tak, musi być w selecie, nie w niedomkniętym dziwnym znaczniku)? Skoro nie masz, to nic dziwnego, że wartość jest niezidentyfikowana. Po kolejne zastanów się nad wydajnością Kod txt = ""; txt += ""; txt += document.getElementById("form1").value; //Add boxart txt += "\n"; Masz tutaj 4 przypisania. Można to zrobić spokojnie na jednym. Kod txt = document.getElementById("form1").value+"\n"; //Add boxart
Ten post edytował Shili 15.06.2008, 19:13:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 15.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Thx, ale mógłbyś pomóc troszkę bo niezbyt łapię z tymi przypisywaniamy. Byłbyś tak dobry i podał co i jak, dokładnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id="form1" dodaj do selecta.
Usuń lub popraw
I sprawdź wtedy co Ci się wyświetla. Do każdego option w selecie dodaj jeszcze value, o tym chyba zapomniałam wcześniej napisać. np ps. Jestem kobietą. ps2. Nie musisz mnie ponaglać wysyłając mi PW ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Shili wszystko idzie pięknie.
![]() Cytat <option value="...">Brak</option> I jeszcze nie wiem zbytnio jak dodać coś takiego że jak klikasz EUR to pojawia cie się kolejne opcje wyboru np. NDS i wtedy ostatnie. To by zależało od czego w co klikniesz jeśli dasz US to było by inne opcje itd. (Dobyślam się że będzie z tym sporo roboty) ![]() Z góry dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zawsze możesz spróbować tak albo biorąc żywcem z Twojego kodu Kod if(document.getElementById("form1").value != "...") { // jeśli wartość jest różna od ... Tutaj ten kod js, dzięki któremu dodajesz tekst } Drugie faktycznie jest trudniejsze. Musisz sobie na wstępie poczytać o innerHTML, i też będziesz musiał skorzystać z ifów. np. Kod if(document.getElementById("form1").value == "EUR") { document.getElementById("form1").innerHTML += '<option value="kolejna opcja">kolejna opcja</option>'; // dodawanie opcji za pomocą innerHTML } Nie mam za dużo czasu ogólnie, ale sprawdź czy działa ( i się pobaw ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:22 |