![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Chcę zrobić skrypt uploadu. W formularzu mam selecta kategoria i podkategoria. Do tych selectów wczytuje dane z MySQLa. Ale gdy wybiore np. kategorie 1 to mogę wybrać podkategorie do kategorii 2. Wpadłem na pomysł aby się zmieniało odpowiednio do wybranej kategorii. Skrypt zdobyłem, oto on:
W skrypcie JS zmieniałem tylko nazwy formularzy. Mój problem jest w tym aby wyprintować tablice JS z bazy MySQLa. Jak to zrobić?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj AJAXa, pozwoli Ci on na dynamiczne wczytywanie danych do twojego formularza
albo wczytujesz wszystkie dane z mysql'a i wrzucasz do JS -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
no dobrze, ale ani JS ani AJAXa nie kumam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
No to pobierz sobie dane z MySQL za pomocą PHP i wygeneruj odpowiednią tablicę JS bezpośrednio spod PHP. Nic trudnego - zamiast wypisywać dane do HTML tworzysz odpowiedni kod JS.
|
|
|
![]()
|
|
ale ja kompletnie nie znam JS. Nic a nic więc nawet nie wiem w jakiej postaci mam to generować
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Bez urazy ale... albo nic.
gdzie $i oraz $j to wartości liczników (0, 1, 2 itd), a $row to dane pobrane z bazy poprzez np. mysql_fetch_assoc(). Co w tym trudnego? Wystarczy pomyśleć... |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak:
i na stronie żaden błąd sie nie ujawnia, a jak zajrzałem do źródła to zauważyłem Kod <script>
var groups=document.upload.kategoria.options.length var group=new Array(groups) for (i=0; i<groups; i++) group[i]=new Array()<br /> <b>Warning</b>: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in <b>c:\usr\krasnal\www\cms\panel_admina.php</b> on line <b>237</b><br /> var temp=document.upload.podkategoria function redirect(x){ for (m=temp.options.length-1;m>0;m--) temp.options[m]=null for (i=0;i<group[x].length;i++){ temp.options[i]=new Option(group[x][i].text,group[x][i].value) } temp.options[0].selected=true } function go(){ location=temp.options[temp.selectedIndex].value } </script> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in
Jest zwracany pusty wynik z bazy danych popraw soie zapytanie albo mysql_error() użyj |
|
|
![]()
|
|
dobra. zrobilem tak
w zrodle jest wszystko tak jak powinno, ale nie przekazuje mi do selecta jak ktos chce niech looknie sam http://townoflaugh.pl/~cms/home/panel_admina/download/dodaj/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
NIe wiem jak u ciebie wyglada funkcja zapytanie() ale:
Co to jest za zaytanie sql? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
mam funkcje
|
|
|
![]()
|
|
w zrodle jest wszystko tak jak powinno, ale nie przekazuje mi do selecta W źródle nie jest tak jak być powinno. Porównaj sobie skrypt wyjściowy oraz ten, który generuje ci PHP. W szczególności zwróć uwagę na indexy tworzonej tablicy. Poza tym twoja funkcja zapytanie() nie będzie działać poprawnie jeśli nie przekażesz warunków $where. Wtedy zapytanie będzie wyglądało tak:
co spowoduje błąd zapytania. Ten post edytował phpion 15.06.2008, 11:49:27 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No teraz już tak. Co nie zmienia faktu, że tablica JS jest tworzona niepoprawnie.
|
|
|
![]()
|
|
no to skoro jest tworzona niepoprawnie to powiedz jak ma byc poprawnie tworzona!
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:18 |