![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowany Apache 2.2. Po wpisaniu w przeglądarce localhost wchodzi moja strona główna, a podstrony nie chodzą. Natomiast na serwerze Nazwa.pl jest wszystko OK. Co może być powodem? Proszę o sugestie.
-------------------- kolekcjadomen.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd mamy wiedzieć?
Podaj wszystkie informacje (o php i tak dalej), opisz dokadniej problem (co się konkretnie dzieje? Pokazuje się błąd? Jeśli tak, to jaki?) itd. Wróżkami nie jesteśmy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apache 2.2.8 i PHP 5.2.8.
Skrypt zrobiłem identyczne jak na stronie http://d4u.pl/warsztat/tutoriale/prosta-strona-w-php.html . Na serwerze chodzi a u mnie nie wchodzi podstrona. W logu podaje błąd: [error] [client 127.0.0.1] PHP Notice: Undefined variable: id in C:\\........index.php on line 41, referer: http://localhost.......index.php?id=news -------------------- kolekcjadomen.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na dokładkę do tamtego tutoriala najlepiej poczytaj sobie jeszcze o zmiennych superglobalnych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziekuję serdecznie za pomoc. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego
![]() Przepraszam, a co muszę zmienić przy ładowanu strony startowej: <?php if(empty($id) or $id=="nowosci"){ include("dane/nowosci.html"); } ?> Przepraszam za kłopot już znalazłem rozwiązanie. if(empty($_GET['id']) or $_GET['id']=="newsy"){ include("dane/newsy.html"); } Pozdrawiam. -------------------- kolekcjadomen.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
luck - nie o superglobalnych, jak już to o tym, dlaczego ich nie używać. Po co tutaj uczysz innych złych nawyków.
W ogóle co to za badziewna strona (to d4u), że uczy korzystania z register_globals... Ten post edytował radex_p 15.06.2008, 13:41:57 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 03:58 |