![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam do was prośbę . Prosił bym o w miarę jasny sposób umównie poniższego skryptu który podpiołem pod mój system mianowicie usuwanie newsów za pomocą checboxów nie rozumiem niektórych rzeczy mimo iż skrypt jest bardzo króciutki
a więc ja powiem jak ja to rozumiem i czego nie rozumiem za pomocą wysyłam sobie nazwę usun[] i wartośc id newsa który leci sobie do podstrony usunznaznaczone potem skrypt liczy ile było znaznaczonych obiektów i wykonuje usunięcie newsow o id i teraz nie rozumiem o id nazwy usun[$i] ![]() Ten post edytował larson7221 14.06.2008, 13:27:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę o dodanie tagu w tytule tematu, w innym wypadku temat zostanie zamknięty.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
masz checkboxy o nazwach usun[]
[] oznaczaja, ze formularz ma wyslac tablice o nazwie usun, z wartosciami pol o nazwie usun[] Checkboxy wysylają sie tylko zaznaczone. Tak wiec $_POST['usun'] jest tablicą zaznaczonych checkboxow. Tablica ta zawiera id, gdyz jako value checkboxow dawales wlasnie id. Jesli nie zaznaczysz zadnego checkboxa to $_POST['usun'] wogole nie bedzie istniec. kod co pokazales mozna zapisac znacznie krocej i optymalniej:
implode() laczy elementy tablicy znakiem ',' Jesli wiec w tablicy miales przykladowo 3 8 9 to zapytanie bedzie wygladalo tak:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha dzieki chyba zrozumialem :]
a odnośnie rozwiązania które mi podałeś jest owiele lepsze :] dzięki ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 14:58 |