![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie?
Jak wywołać żeby pokazywało w której sie jest kategorii np. KATEGORIA: $obecna_kategoria Jak już wspomniałem mam 2 tabele: ZDJECIA (ID, nazwa, kategoria, opis, itp itd) KATEGORIE (ID, nazwa) Jeśli wywołam $zo_d1[kategoria] wyświetla nr z KATEGORIA z tabeli ZDJECIA i ten nr to jest także ID w tabeli KATEGORIE teraz trzeba tylko wywołać z tabeli KATEGORIE tą nazwę spod tego znango przez nas ID. Próbowałem tak ale coś źle robię: Kod if mysql_query("select * from kategorie where id")==("$zo_d1[kategoria]")
{ $obecnakategoria = mysql_query("select * from kategorie where nazwa"); } Ten post edytował Manioo 13.06.2008, 19:44:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomijając wszystko inne - warunek if musi być objety okrągłymi nawiasami.
Cos w tym stylu podejrzewam rozwiąze Twoj problem. Zapoznaj sie z tworzeniem zapytan i ogolnie z gramtyka php i mysql. @edit Nie wiem czemu uzarlo mi kawalek kodu wczesniej. Ten post edytował Shili 13.06.2008, 19:49:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in przedostatnia linijka czyli 4
![]() ok poszło oto kod ![]() ![]() ![]() Kod $zapytanie33 = "SELECT nazwa FROM `kategorie` WHERE `id`='".$zo_d1[kategoria]."'"; $wynik = mysql_query($zapytanie33); $nazwa = mysql_fetch_row($wynik); chodziło raczej o same cudzysłowy ![]() Ten post edytował Manioo 13.06.2008, 20:36:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:59 |