![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
zastanawiam się, jak (o ile to możliwe) wykonać export danych do excela z bazy ale według opisu: mam w bazie dane w stylu: ID | Nazwa | Poziom ID to wiadomo, Nazwa też, a w poziomie trzymam poziomy zagłębienia, czyli 1, 2, 3 itd. no i teraz chcę wyexpotować te dane do excela, ale uwaga w taki sposób, żeby w zależności od poziomu zagłębienia ułożyć nazwy w odpowiedniej kolumnie, np Nazwa, która ma jako Poziom cyferkę 1 ląduje w kolumnie A, nazwa co ma jako Poziom cyferkę 3, ląduje w kolumnie C itd. Chcę po prostu strukturę drzewiastą, pokazywaną na stronie przenieść do excela z zachowaniem struktury drzewiastej w oparciu o kolumny excela. Jak ktoś ma jakieś pomysły, to chętnie pzyjmę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żaden problem zrobić 1- kolumna A, 2 - kolumna B itd. aż do 256 (bo tyle, z teog co pamiętam jest kolumn w excelu) - kwestia napisania odpowiedniej pętli i funkcji, która zamieni cyfrę na alfabetyczne oznaczenie kolumny.
A co do samego exportu to polecam: http://www.sitepoint.com/article/pear-spre...et_excel_writer - są też po polsku arty na ten temat, ogólnie temat eksportu do excela jest dość dobrze wyczerpany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 18:44 |