![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki jeden problem, pracuje w domu na jednej bazie danych, dodaje rekordy, uaktualniam ja etc... a druga taka sama bazę mam w pracy na serwerze .......... i teraz pytanie..... Jak zsynchronizować ze sobą te 2 bazy ![]() Nie chodzi mi o to ze zrobie sobie kopie bazy w domu i ja wgram w pracy od nowa, ( zajmuje dużo ) a jedynie te zmodyfikowane/dodane rekordy. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz internetu w domu ? Jeśli masz to łącz się tylko z jedną bazą, tą w pracy na serwerze i na niej operuj.
-------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie to jest troche bardziej skomplikowane :/
moge sie polaczyc z ta baza ale tylko na chwile, i wtedy moge wrzucic nowe dane.........ale pracowac na niej nie moge :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie to jest troche bardziej skomplikowane :/ moge sie polaczyc z ta baza ale tylko na chwile, i wtedy moge wrzucic nowe dane.........ale pracowac na niej nie moge :/ A to dlaczego ? -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 29.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poszukaj może o "tworzeniu przyrostowej kopii zapasowej bazy danych".
-------------------- Zbiór najlepszych technologicznych artykułów (programowanie, internet, linux)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli pracujesz na MySQL to najwygodniej bedzie tobie wlaczyc binloga - w pliku konfiguracyjnym musi byc linijka:
log_bin = /var/log/mysql/mysql-bin.log Teraz mozesz czytac te binlogi (polecenie mysqlbinlog) - zawieraja one wszystkie operacje dokonujace zmian w bazie danych. -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Juz sobie poradzilem Panowie
![]() Napisalem skrypcik ktory mi generuje kod sql tylko tych rekordow ktore edytowalem i tych ktore nowo dodalem. Dzieki za wszytkie sugestie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:33 |