![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt instaluj.sql w którym mam kod sql-owy do tworzenia tabel, indexów itp. W jaki sposób mogę go uruchomić z php?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// lepszy kod nizej
Ten post edytował pyro 12.06.2008, 10:30:05 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~pyro bardzo ładny sposób na okazanie instalacja = lipa
mysql_query() pozwala na wykonanie tylko jednego zapytania; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@pyro ja mam inna wersje twego kodu:
![]() mysql_query() pozwala na wykonanie jednego zapytania naraz. a plik instaluj.sql zawiera kilka zapytan. @citek10 musisz w jakis sposob podzielic zawartosc tego pliku na pojedyncze zapytania i kazde pokoli wykonac przy pomocy mysql_query(). Jesli by te zapytania byly oddzielone jakims stalym separatorem to moglbys uzyc explode(). Zazwyczaj jest to srednik, ale nalezy uwazac czy przypadkiem w tresci zapytania nie ma srednika edit: ale tu mowa przeciez o oraclu a nie mysql, wiec mysql_query napewno nie zadziala ![]() @citek mozesz sprobowac wiec wykonac caly plik jednym zapytaniem gdyz oracle chyba pozwala na kilka zapytan na raz. sprawdz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, rzeczywiście, mike i nospor macie racje, zapomniałem ze mysql-query obsluguje tylko jedno zapytanie, ale daje za to troche inny kod ;/
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@pyro ale czytamy dokladnie. Mowa tu o oracle a nie mysql
![]() ps: co nie zmienia faktu ze idea podobna, choc jak pisalem wczesniej dla oracla mozna chyba walic po kilka zapytan -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor to co napisales bylo po edicie, podczas gdy ja pisalem nowy kod
A skoro Oracle pozwala na wykonywanie kilku zapytań naraz to nie krzyczcie na mnie! -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
nikt na ciebie nie krzyczy. zwracamy ci jedynie uwage ze podany pierwszy kod z mysql_query jest niepoprawny, z czym sam sie zgodziles :
tak, rzeczywiście, mike i nospor macie racje, zapomniałem ze mysql-query obsluguje tylko jedno zapytanie ![]() Cytat nospor to co napisales bylo po edicie, podczas gdy ja pisalem nowy kod Ale temat w dziale ORACLE lezy od samego poczatku ![]() No ale skoro juz wszystko jasne to pozostaje czekac az autor tematu zaimplementuje Twoje sposoby na oracla i bedzie po sprawie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Heh, no jak by na to nie patrzeć, rzeczywiście tak jest
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Oracle ale moze komuś innemu sie przyda moj dodatek do skryptu instalacyjnego... Pozdro. // EDIT Poza tym AUTOR TEMATU TEZ JUZ DOStal gotowca, tylko go musi podczepić pod Oracle Ten post edytował pyro 12.06.2008, 10:33:00 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:34 |