Witam,
Nie wiem patrze sie w to od dwóch dni i nie wiem czemu tak jest. Mam coś takiego:
<?php>
$j=1;
$i=1;
require "./konekt.inc";
$w= mysql_query ("SELECT nazwa_przedmiotu FROM przedmioty ORDER BY nazwa_przedmiotu"); echo '<table border="0">'; //dane pobrane z bazy wyświetlane sa za pomocą tablei {
$przedmiot_nazw[$j]=$xx["nazwa_przedmiotu"];
echo '<td width="10px"><input type="checkbox" name="'.$i.'" /"></td>'; echo '<td width="150px" ><b>'.$xx["nazwa_przedmiotu"].'</b></td>'; $j++;
$i++;
}
?>
rzecz w tym, że nie działa mi pętla for.
<?php
if($_POST["dodaj_nauczyciel"])
{
generuj_id(5);
mysql_query("INSERT INTO users(username, password, redirect) VALUES('".$_POST["nazwisko_nauczyciela"]."','".$id."','/nauczyciel.php')"); mysql_query ( "INSERT INTO nauczyciel(naucz_id, imie, nazwisko, adres, telefon) values( '".$id."','".$_POST ["imie_nauczyciela"]."','".$_POST ["nazwisko_nauczyciela"]."','".$_POST ["adres_nauczyciela"]."','".$_POST ["telefon_nauczyciela"]."') ");
echo 'Identyfikator logowania dla nauczyciela: '.$_POST["nazwisko_nauczyciela"].'<br />'; echo 'Hasło logowania: '.$id;
for($i=1;$i<10;$i++)
{
if($_POST[$i]=="on")
{
mysql_query("INSERT INTO przedmioty_n(naucz_id, przedmiot) VALUES('".$id."','".$przedmiot_nazw[$i]."') "); }
}
}
?>
jeśli zaznaczy się np 4 pozycje to zapytanie w pętli wykona się tylko dla pierwszej napotkanej pozycji, która jest zaznaczona i ....koniec pozostałych trzech nie wpisuje. Mam podobną konstrukcję w innym pliku i tam działa to bez problemu. Pewnie to jak zwykle błachstka, ale cóż takie rzeczy chyba najtrudniej znaleźć :/
Dzieki za pomoc Pzdr