![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowy bootstrap w środowisku Zend Framework wygląda następująco:
public/index.php
Chciałbym do całego projektu dodać obsługą wielu języków, którą udaje mi się poprawnie wstawić np. do domyślnego kontrolera: application/controllers/IndexController.php
Co mnie oczywiście nie zadowala, bo nie wyobrażam sobie dodawać do każdego kontrolera te same trzy linijki kodu. W jaki sposób mogę moduł Zend_Translate zatem wstawić do głównego bootstrap, aby w widokach (views) był widoczny jako:
lub podobnie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie możesz po prostu utworzyć własnej klasy kontrolera? Przykładowo:
Coś w tym stylu. Następnie wszystkie kontrollery dziedziczą po My_Controller_Action, a nie po Zend_Controller_Action. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo pomysl o jakims pluginie/helperze, co bedzie to ogarnial. Z mojej strony polecam rozwiazanie oparte na plikach *.po.
-------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 20:53 |