![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym do zmiennej zawierającą kod formularza w htmlu dodac fck editora.
Moja zmienna wygląda tak Kod $add .= '<form method="POST" action="" enctype="multipart/form-data">Tytuł:<br><input type="text" name="title" value="'.$_POST['title'].'"><br>Tekst:<br>'.FCK.'<br> <input type="radio" name="zajawka_on" value="1" id="radio_1" onClick="sprawdz()"> Czy ma być dodana zajawka z pola "zajawka"?<br> ... W miejscu FCK chcialbym wstawic FCKeditor który wywoływany jest przez takie zapytanie: Kod $oFCKeditor->Create(); Jak mogę wstawic to zapytanie do zmiennej tak aby w dalszej czesci wszystko poprawnie sie wyswietlalo a nie wywalalo blad z class'ą |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$oFCKeditor = 'FCK';
o to chodzi ? Ten post edytował radex_p 10.06.2008, 19:44:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 4 Dołączył: 28.08.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś to troszkę dokładniej opisać....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok jasne opisuje dokladniej. Po ustawieniu w skrypcie
Kod $oFCKeditor->Create(); czyli jak rozumiem wywolaniu klasy, na stronie pojawia mi sie FCKeditor. Problem polega na tym ze nie moge tego ustawic dokladnie w miejscu w ktorym chce i musze to dokleic do $add ktora pozniej gdzies jest wyswietlana. Nie wiem jak to mam dodac. Probowalem wielu mozliwosci jak: Kod $add .= '<form method="POST" action="" enctype="multipart/form-data">Tytuł:<br><input type="text" name="title" value="'.$_POST['title'].'"><br>Tekst:<br>'.$oFCKeditor->Create().'<br> <input type="radio" name="zajawka_on" value="1" id="radio_1" onClick="sprawdz()"> Czy ma być dodana zajawka z pola "zajawka"?<br> ... ale niestety za kazdym razem mialem blad klasy jakies Mam nadzieje ze teraz to wyglada bardziej zrozumiale |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile rozumiem:
możesz to przechwycić a następnie zrobić na kodzie to co chcesz. http://pl.php.net/manual/pl/ref.outcontrol.php |
|
|
![]()
|
|
a mozna prosic o jeszcze jakas podpowiedz, rozumiem ze to $oFCKeditor->Create(); mam jakby sprawic zeby efekt tego sie gdzies zapisal a pozniej przez kolejna funkcje to uaktywnic?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 4 Dołączył: 28.08.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłbyś napisać jaki błąd klasy ci wyświetla w przydatku tej twojej próby bezpośredniego wstawienia tego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień sobie w kodzie klasy:
na I gdy chcesz przypisać to co jest zwracane do zmiennej bez wyświetlania tego:
|
|
|
![]()
|
|
Catchable fatal error: Object of class FCKeditor could not be converted to string in /home/michalk/domains/gkstudio.eu/public_html/wiklinowe/admin/contents_add.php on line 159
dzieki radex, link pomogl ustawilem to tak
Nie wiem czy poprawnie ale wazne ze dziala, dzieki Ten post edytował batman 10.06.2008, 20:53:20
Powód edycji: dodałem bbcode
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:43 |