![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 1 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
da się to szybciej napisać ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście:
- atrybuty w kodzie HTML piszemy w cudzysłowach, a nie apostrofach - wywal te echa, jedno echo na stronę chyba styknie, nie? - pobieraj z bazy tylko te pola, których potrzebujesz - wywal zbędne atrybuty i tagi html - zapomniałem jeszcze dopisać, że stringi piszemy w apostrofach, a nie cudzysłowiach - tak jest szybciej Ten post edytował Pilsener 10.06.2008, 08:09:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście: - atrybuty w kodzie HTML piszemy w cudzysłowach, a nie apostrofach Co to za różnica? Cytat - pobieraj z bazy tylko te pola, których potrzebujesz Cytat $result = mysql_query("SELECT id, value, name, align, valign, user FROM wpp_panels WHERE align='leftsite' ORDER by id ASC"); Myślę, że Wieczny właśnie tak robi ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 1 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Jedno echo na całą stronę .... Ciekawe jak ;D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedno echo na całą stronę .... Ciekawe jak ;D @Pilsner troszkę przesadził, generalnie chodziło mu pewnie o to:
a lepszym i szybszym rozwiązaniem będzie:
A to trochę mało bezpieczne:
ewentualnie można przymknąć na to oko, jeśli tej wartości user jej nie wypełnia. Ja również użyłbym require_once, zamiast include. Ten post edytował sniezny_wilk 10.06.2008, 08:43:16 -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedno echo na całą stronę .... Ciekawe jak ;D Normalnie. Sklejasz wszystko do stringu a na koniec robisz echo. Z powodzeniem piszę w ten sposób nawet całkiem rozbudowane stronki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A to trochę mało bezpieczne:
ewentualnie można przymknąć na to oko, jeśli tej wartości user jej nie wypełnia. Ja również użyłbym require_once, zamiast include. Tak wypełnia to pole administrator z panelu ![]() Normalnie. Sklejasz wszystko do stringu a na koniec robisz echo. Z powodzeniem piszę w ten sposób nawet całkiem rozbudowane stronki. Możesz mi ktoś zaprezentować prosty przykładowy kod jak by to miało wyglądać ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Możesz mi ktoś zaprezentować prosty przykładowy kod jak by to miało wyglądać ?
aczkolwiek ja bym się zastanowił nad szablonami... niekoniecznie SMARTY, zwykłe "szablony" w PHP są wg mnie nawet lepsze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 06:16 |