![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jestem nowy w symfony. Zastanawiam sie jak zbudowac przyciski previous/next w edycji w generatorze admina? Wie ktoś jak to zrobic? Jak zmusić filtr abym mógł użyć np 'Fraza' zamiast 'Fraza *' w czasie wyszukiwania bez dodatkowych znaków wieloznaczności? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Previus i next sa już w generatorze - zmień sobie grafikę
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to wyglada ze jestem ślepy
![]() PS. Jaka grafike? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ahh w edycji. To po prostu robisz tak
Kod edit: actions: Next: action: myActionToHandleNext icon: backend/next.png http://www.symfony-project.org/uploads/ass...atorRefCard.pdf Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
OK dzieki wielkie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak, musisz sobie napisać własną akcję, choć powiem Ci, że najlepiej, jeśli przekierowanie zrobisz tak sam, jak masz zrobione w akcji "save and add" - zobacz w cache, jak to wygląda i nadpisz metodę. To jest moim zdaniem lepsze niż tak, jak Ci pokazałem, bo wydaje sie, że chcesz zapisać formularz i pokazać np. następny
![]() Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
Dalej mam problem.
edit: actions: Next: action: getNextRow icon: backend/next.png" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Jak wklejam ten kod to znikaja mi pozostale akcje, widac tylko ta jedna. Dalej ja tworze cos takiego: edit: object_actions: _edit: - _delete: - getNextRow: { name: getNextRow, action: getNextRow }" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual to widze wszystkie akcje, tylko nie tą. Drugie pytanie: Jesli uda mi sie poprawnie skonfigurowac te akcje, jak zrobic jakos domyslnie, aby byly one dostepne przy kazdej nowej klasie (albo przynajmniej aby nie wklejac masy kodu). Chodzi o to ze chcialbym napisac akcje typu (next row, previous row, moze cos jeszcze) i zebym mial te metody zawsze dostepne przy nowym projekcie bez zbednego kopiuj - wklej caly czas. Chce stworzyc bardziej skomplikowany panel administracyjny, ale jak bede otwieral za kazdym razem actions.class.php i tworzyl mase kodu, to mija sie to wszystko z celem. Prosze o odpowiedz krok po kroku, narazie slabo sie poruszam po symfony. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:42 |