![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 1 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
No dobrze pytanie brzmi czego w tym kodzie brakuje aby sesja mogła trwać dalej po odświeżeniu chodź by indexu. Przepraszam za chaotyczny styl kodu ale mam paskudny zwyczaj stylizacji kodu gdy go już skończę : D
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę to wszystko działać powinno, może to być winna tego że nie przyjmuje twoja przeglądarka plików cookies...
Ps daj link/ip do tej stronki to zobaczymy... ![]() Ten post edytował ShadowD 9.06.2008, 21:42:09 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 1 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
No dobra gdy robie refresch strony to dalej jest sesja ale gdy już przechodzę na inną pod stronę to kiszka : ]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a czy na innej podstronie masz session_start(); ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tak mam. Pytanie mam teraz takie bo chce ten problem w sumie rozwiązać sam.
Czy jeżeli ta podstrona nie jest w ramce ani nie jest bezpośrednio związana ze stroną w której sesja została utworzona to czy sesja będzie w takim pliku aktywna ? Oraz czy jeżeli użytkownik zamyka przeglądarke bądź przechodzi na inną stronę to czy ta sesja automatycznie jest niszczona ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamknięcie przeglądarki równa si strata sesji.
Jeśli jestem u ciebie dostaje sesje i ide na google i wracam na twoją stronę to nadal mam sesję... Ps Nie zapomnij o "pomógł"... ;p Ten post edytował ShadowD 9.06.2008, 21:51:32 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Kod testowej podstrony
|
|
|
![]()
|
|
Nadajesz zmienną:
$_SESSION["user"] a sprawdzasz: $_SESSION["zalogowany"] PS Liczę na Pomógł ;p -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Nadajesz zmienną: $_SESSION["user"] a sprawdzasz: $_SESSION["zalogowany"] PS Liczę na Pomógł ;p od dziś jesteś pod stałym moim nadzorem. Ja rozumiem raz wspomnieć pliss pomógł ... ale to co Ty wyprawiasz przechodzi ludzkie pojęcie. Co chwile tylko prawie że wymuszasz jest to małe smaczne i za taką "bezinteresowaną" pomoc napewno będę ja dziekował :-) jeszcze raz napiszesz plisss wyzeruje CI licznik :-) -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:55 |