![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc koledzy, dopiero raczkuje w tej tematyce no a więc zwracam się chyba do odpowiedniego działu. Problem tkwi w zapytaniu do bazy danych, a mianowicie chciałem zainstalować quiz na serverze w systemie jportal no i dostałem zapytanie żeby wkleić do bazy danych
CODE CREATE TABLE JakasTabela_qz_questions ( id int(11) DEFAULT '0' NOT NULL auto_increment, pytanie blob, odpa blob, odpb blob, odpc blob, odpd blob, kategoria blob, odpokCHAR (1), UNIQUE id (0), PRIMARY KEY (0) ); CREATE TABLE JakasTabela_qz_category ( id int(11) DEFAULT '0' NOT NULL auto_increment, nazwa blob, UNIQUE id (id), PRIMARY KEY (id) ); CREATE TABLE JakasTabela_qz_users ( id int(11) DEFAULT '0' NOT NULL auto_increment, nick blob, email blob, pkt int(8), kat blob, ip blob, endip blob, UNIQUE id (id), PRIMARY KEY (id) ); prefixy pozmieniałem na właściwe ale po tym jak chcę wykonać te zapytanie wyświetla mi się taki komunikat CODE MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1067 - Invalid default value for 'id' To jest bardzo pilne ! a więc prosiłbym o jak najszybszą pomoc ![]() http://www.hotscripts.pl/produkt-2055.html - link do skryptu Pozdrawiam Odosz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj tak:
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie mam to wstawić ;> ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast
id int(11) DEFAULT '0' NOT NULL auto_increment, ale głowy to ja nie daje sobie uciac, po prostu ja tak zawsze robie |
|
|
![]()
|
|
nic nie pomogło, ale dzięki
![]() ![]() Ten post edytował odosz 9.06.2008, 17:36:07 |
|
|
![]()
|
|
to niestety nie mam pojęcia, wydaje mi sie ze powinno pomóc usunięcie DEFAULT '0' , gdzies na jakims forum juz widzialem taki klopot i takie bylo jego rozwiązanie...
|
|
|
--Witch_King-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Spróbuj tak:
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie !
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 03:59 |