![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje napisac rewriterule pod skrypt napisany w zendzie i mam pewien zwiazany z tym problem... Napisalem regule: Kod RewriteRule ^([0-9]+),([0-9]+).html$ index.php/index/page/category_id/$1/page_id/$2 [L] jednak nie dziala :/ wymusza kontroler (int),(int).html a powinien odwolac sie do kontrolera index, do akcji page z argumentami category_id i page_id... Kod Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Dispatcher_Exception' with message 'Invalid controller specified (1,1.html)' prosze o pomoc -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A że się tak zapytam, dlaczego nie stosujesz routingu Zenda?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A że się tak zapytam, dlaczego nie stosujesz routingu Zenda? bo w tym routerze moge oddzielac wartosci tylko przez / (tak?) jezeli sie myle to pomoz mi przygotowac trase dla (int),(int).html -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obejrzyj Zend_Controller_Router_Route_Regex. Skoro dłubiesz w htaccess, nie powinno być trudne. Nie pomogę tobie, bo Zenda nie używam od dawna - z resztą jego routing chociaż elastyczny nie podoba mi się - znacznie lepiej prezentuje sie to we frameworku Agavi (hyhy, taka natrętna reklama).
Pozdrawiam, Alan P.S. Nie omieszkaj podzielić sie rozwiązaniem, zawsze może to pomóc komuś z podobnym problemem. |
|
|
![]()
|
|
Dzieki LBO częściowo rozwiązałem problem. Trasa:
tylko teraz wartości nie są przypisane do jakiś nazw, tylko są liczone od 1 ($this->_getParam(1) ![]() ![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
Jestem pewien, że można nazywać parametry. Znalazłem przykład:
Ale nie wiem czy działa. Ten post edytował LBO 8.06.2008, 20:46:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 21:28 |