![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam odrazu napiszę że, na mój problem jest dość skomplikowany i dla prawdziwych speców od php,
piszę sobie sprawdzanie pozycji w google i mam problem z przetworzeniem danych zapisanych bazie, struktura tej tabeli wygląda tak:
"pozycja" to liczba określająca aktualna pozycję w google natomiast "date" to data sprawdzanie tej pozycji wywołana funkcją time() na jeden dzień przypada tylko jedna pozycja. Problem jest taki że chciałbym wyciągnąć dane tygodniowe tzn średnią z całego tygodnia, musi to być 13 ostatnich tygodni. i na koniec dane muszą być zapisane w tablicy i mieć postać:
Jak to konać jak najbardziej optymalnie ? Tak aby nie wykorzystywać tylu połączeń z baza danych i wykonywaniu tylu operacji ? Czekam na każdą pomoc specjalistów od php i mysql Pozdrawiam Ten post edytował mefjiu 8.06.2008, 16:26:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wszystko czego potrzebujesz to operacje na datach, które znajdziesz w dokumentacji MySQL. W szczególności przydatna będzie funkcja WEEKOFYEAR().
Witam odrazu napiszę że, na mój problem jest dość skomplikowany i dla prawdziwych speców od php, Takie teksty to sobie daruj bo raczej nikogo nimi nie przyciągniesz. Poza tym problem do rozwiązania po stronie bazy danych, a nie PHP. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję wielkie za pomoc, będę kombinował w tym kierunku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:58 |