![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 7 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki problem -> mam stronke z menu pionowym, do kazdego dzialu jest przypisane jedno rozwijane okno opcji z roznymi wartosciami (niby szybkie menu -> czyli zeby odrazu przejsc do najczesciej czytanych, czy do najczesciej komentowanych, itd....) wyglada to z grubsza tak:
To jest bardzo uproszczona czesc kody, ale widac w czy mam problem: rezultatem jest faktycznie menu w stylu: - najnowsze tematy - najczęściej czytane - najchętniej komentowane ale obojetnie gdzie bym nie klikna zmienna sesyjna ma ta sama wartosc - wartosc ostatniego elementu tablicy -> czyli: komentarze wynika z tego ze petla sie wykona a zmienna sesyjna przyjmuje wartosc ostatniej wartosci z petli :/ chcialbym to zrobic przy pomocy sesji w php i js, bo nie wypada miec zbyt duzo zmiennych w linku:p a ajaxa jeszcze nie rozgryzlem nawet nie ugryzlem:P Ale z tego co widac, problem lezy w tym ze na nadanie wartosci zmiennej sesyjnej (w sposobie jak to robie wyzej) nie ma wplywu zdarzenie onclick, kod $_SESSION[$zmNazwa ]=$zmWartosc mnoglbym wkleic w kazdym innym miejscu i efekt bylby ten sam:/ ale jak w miejscu tego fragmentu kodu da sie przykladowo echo $zmWartosc wszystko jest ok, tyle ze nie moge (nie potrafie) przypisac zmiennej sesyjnej wartosci po kliknieciu, czyli nie dzial tu obsluga zdarzenia bo przypisanie wykonuje sie automatycznie i nie ma na to wplywu czy klikne czy nie :/ oczywisie przeladowanie strony mi nie przeszkadza, wrecz tak czy inaczej ono bedzie -> kwestia jak to zrobic, zeby wartosc przypisala sie do zmiennej sesyjnej przez obsluge zdarzenia? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:55 |