![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-chlapek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak wygląda formularz HTML pewnej strony:
Chcę napisać skrypt, który będzie z poziomu PHP logował się na konto na tej stronie. Da się to zrobić? Kombinowałem tak:
Niestety, taki kod zwraca stronę główną, a nie stronę zalogowanego użytkownika. W ogóle da się coś takiego zrobić za pomocą cURL? |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Jako url musisz podać adres do którego prowadzi element action, tu jest JavaScript, więc sprawdź w funkcji actionx.
|
|
|
-chlapek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuję serdecznie. Teraz inne pytanie trochę, ale też do cURL, więc nie będę zmieniał tematu.
Zalogowałem się na konto, teraz mam problem innego rodzaju - kod strony (nazwijmy ją główną) wygląda tak: Problem w tym, że jak pobieram dane, wyskakuje mi błąd 302 strony (przeniesione tymczasowo). Jest to prawdopodobnie jakies zabezpieczenie przed botami (ja bota nie tworzę). Do tego wyświetla sie: Found The document has moved here. Gdzie here jest odnośnikiem do strony localhost/strona.cgi?p=ramka (cała aplikacja oczywiście jest w internecie, nie na localhoście). Co z tym zrobić? Zauważam tę wartość parametru $_GET['p'], raz jest ramka a drugi raz glowna. A ja potrzebuję strony która wyświetla się po wpisaniu w przeglądarkę (bądź kliknięciu odnośnika oczywiście) do strona.cgi?p=nowe (czyli jeszcze innej ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:51 |