![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę Państwa - jak includować plik z zewnętrznego serwera?
Otóż, mam pewien kod, który jest umieszczony na serwerze o adresie http://www.x.pl/test.php Ten kod chce dolaczyc do innego pliku na serwerze (y) http://www.y.pl/plik.php Jak to zrobić? dałem include tak jak bym ładował pliki na serwerze localnym - niby ok, ale jak chce wywołać funkcję zapisana w pliku test.php -> wywala komunikat, ze funkcja nie jest zdefiniowana ![]() Jak rozwiazac problem?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
include z zewnetrznego serwera dziala tak, ze tamten skrypt wykonuje sie tam, a tobie zwrace jest tylko wynik echo itp.
Nie dobierzesz sie do funkcji z tamtego skryptu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jest jakieś inne rozwiązanie, aby wszczyknąć ten kod, żeby się przetwożył? Czyżby tylko AJAX?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jest jakieś inne rozwiązanie, aby wszczyknąć ten kod, żeby się przetwożył? Czyżby tylko AJAX? mozna zrobic tak: www.x.pl/test.php => include('www.innyserwer.pl/plik.txt'); lub dac w pliku php.ini, aby php nie przetwrzal plikow php. Wszystko sprowadza sie do tego samego byle kod był czytelny dla interpretera -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mnie tez interesuje includowanie plikow z innego serwera, poniewaz chce zrobic platnego cmsa i plik z funkcjami bede trzymal u siebie na serwie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Czyżby tylko AJAX? Ajax nic ci tu nie pomoze.@pyro nie kombinuj ![]() @mlodycompany i all - nie da sie tego zrobic. Nie da sie pobrac funkcji tak jak wy to tu kombinujecie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @pyro nie kombinuj winksmiley.jpg Coś nie w paski ![]() ![]() Da sie szyfrować plik... ale nie jest to bezpieczne rozwiązanie... Ten post edytował pyro 7.06.2008, 12:33:59 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie, szyfrowanie ION CUBEM wchodzi tylko w grę chyba. No cóż. Szuman nadal rozwiązania. Jeżeli na coś wpadnę, to będę pisał. Temat pozostawiam otwarty do dalszej dyskusji na ten temat. Może komuś przyjdzie coś do głowy. W każdym razie dzięki za podpowiedzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja chcę do swojego cms'a zainclude'ować pliki konfiguracyjne z waszych serwisów. Dlaczego nie mogę tego zrobić?
Ludzie, myślcie trochę! Temat zamykam, bo nic nowego nikt tu nie wymyśli. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:54 |