![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Chciałem zrobić pewny myk na stronie opartej na phpbb by przemo. W module "Download" wyświetlany jest najwyżej oceniany plik, najczęściej ściągany i ostatnio dodany. Ja chciałem żeby w tym module na stronie głównej wyświetlało po kilka plików, a nie tylko po jednym. Na przykład żeby pokazywało 5 ostatnio dodanych plików oczywiście w odpowiedniej kolejności.
Tutaj jest skrypt, który chyba odpowiada za wyświetlanie tych informacji w tym module i nie wiem, co zrobić aby uzyskać porządany efekt. Dzięki z góry jeśli ktoś ma pomysł.
Powód edycji: Poprawiłem bbcode. /webdicepl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jest to kolejny post dzisiejszego dnia, pisany przez nową osobę, bez poprawnego bbcode. Nie mam już cierpliwości, dlatego proszę (później zamknę) o poprawienie bbcode!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za bardzo nie wiem o co chodzi:/ Chciałem uzyskać pomoc w temacie więc chyba można podarować sobie uwagi dotyczące takich szczegółów, ale jeśli chodzi o umieszczenie skrytpu w ramce kodu, to proszę bardzo.
Ten post edytował masterov 6.06.2008, 18:28:14 |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
(...) chyba można podarować sobie uwagi dotyczące takich szczegółów. Nie nie można, regulamin jest po to by go stosować. Kod nie objęty znacznikami bbcode jest nieczytelny, a ja nie mam zamiaru wpatrywania się w zwykły tekst. Tym razem poprawiam za Ciebie, na przyszłość pamiętaj aby kod PHP wklejać miedzy znaczniki [php][/php], analogicznie HTML, SQL itp. |
|
|
![]()
|
|
Ok moja wina, bo nie czytałem regulaminu:) Ale bardzo proszę o pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sadsmiley02.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Wyniki musisz mieć w pętli.
Nie znam phpbb więc więcej Ci nie pomogę. Poza tym jest to tragicznie napisane. Po co pobierać całą bazę by wyciągnąć jeden rekord? Do zapytań dodaj sobie LIMIT 1 lub zamiast 1 ilość rekordów do pobrania. |
|
|
![]()
|
|
Właśnie chodzi o to, że musiałbym pokazać zawartość kilku plików php, ponieważ cały silnik jest tak zbudowany, że ten moduł dla poprawnej pracy łączy się z wieloma plikami:/ Chodzi mi dokładnie o kod, który pobierze mi 5 ostatnio dodanych rekordów z bazy.
|
|
|
![]()
|
|
To Ci napisałem co masz zrobić, aktualnie jest tak:
Czyli pobiera tylko jeden rekord, użyj pętli tak jak napisałem Ci wyżej i przekaż to do systemu szablonów. Na tym forum gotowca nie dostaniesz, chyba że na Giełdzie ofert. |
|
|
![]()
|
|
Więc dzięki za pomoc i temat można zamknąć.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:27 |