![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem i nie bardzo wiem co z nim zrobic... Potrzebuje wyslac na raz wiele MMSow - do tego uzywam petli i fsockopen - mniej wiecej tak: foreach(.....) { $fp = fsockopen($url,80, $errno, $errstr, 10); if (!$fp) { echo "$errstr ($errno)<br />\n"; } else{ fputs($fp, $all); fclose($fp); } } No i dziala super jesli otworze 100-200 procesow na raz, jak jest ich wieceh (testowalem z 272) to czesc sie wysyla do konca a wszystkie koncza sie rowno po 3 minutach bez wzgledu na stan processu - tak jakby timeout zadzialal ALE max_execution_time w php i wszystkie timeouty w apachu sa ustawione na 300sec czyli 5 minut ![]() ![]() Czy ma ktos jeszcze pomysl co gdzie sprawdzic?? Uzywam Apacha 1.3 i php 4 No i znalazlem problem - jak zwykle oczywisty i najtrudniejszy do znalezienia... serverowi sie konczyla pamiec po prostu i przerywal dzialanie wszystkich procesow - nie wiem czy to normalne ale tak sie dzialo... jak dodalem w petli cos co spowolnilo wysylanie to przy odpowienim spowolnieniu mialem 100% wyslanych tylko trwalo dlugo ale poszlo wszystko jak tylko przyspieszylem wysylanie i pamiec zblizyla sie do zera - ciach i wszystkie procesy przerywane.... Troche dziwne ale tak to wyglada.. Dodam ze tylko 1GB na serwerze Ten post edytował rakowaty 6.06.2008, 13:34:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:04 |