![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam galerię zdjęć w bazie danych. Każde zdjęcie na stronie otwiera się pojedynczo potem trzeba je zamknąć i otworzyć kolejne. Chcę zrobić aby po otwarciu się był link "następne" i po jego kliknięciu pojawiało się kolejne zdjęcie bez konieczności zamykania otwartego już okna. Problemu nie ma bo zastosowałem:
Kod $zapytanie=mysql_query("select * from zdjecia where id='$zo_d1[id]'"); if (mysql_num_rows($zapytanie)==0) { jesli ilośc wyników różna od 0 czyli nie znaleziono to .............................?............................ tu jest problem bo nie wiem co zrobić gdy zdjęcie nie istnieje }else { $y=$zo_d1[id]+1; gdy zdjęcie istnieje do adresu dodaje +1 i wysietla kolejne zdjęcie np 456 } <a href="<?php echo"$adres/z/$y/$gl_tablink/"; ?>">NASTĘPNE</a> Adres strony mam taki: Kod www.domena/z/667/Array/ liczba to id zdjecia ktore istniejejesli doda mi skrypt +1 czyli otworzy 668, ale jeśli tego zdjęcia nie będzie w bazie to jak zrobić by przeskoczyło do następnego? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Proszę o pomoc bo już się pogubiłem. Ten post edytował Manioo 14.06.2008, 10:39:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:30 |