![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-amerosx- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Jak zrobić tak by po zamknięciu mojej strony automatycznie kogoś wylogowałoby? Mam skrypt by sie samemu wylogować ale wolałbym też by każdego automatycznie. Dziękuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sesje usuwają się automatycznie po wyłączeniu przeglądarki
-------------------- Amentis dolet!
Deus et patria! » Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo php.ini i jak dobrze pamiętam linijka z:
Kod session.gc_maxlifetime Ewentualnie:
Również możesz też stworzyć własny mechanizm sesji ![]() http://wortal.php.pl/phppl/wortal/artykuly...handler_czesc_i Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dolacze sie do tematu. Moj problem polega na tym, ze ustawiam czas trwania ciastka dla sesji (na nowej stronie), wszystko dziala dobrze - po okreslonym czasie (waznosci ciastka) nastepuje autowylogowanie. Problem polega na tym ze kiedy dokonuje przeladowan storny, na ktorej znajduje sie link do tej podstorny gdzie mam kod z waznoscia ciastka, to po nie moge sie zalogowac ponownie. Nie wiem czy zmienia sie wartosc ciastka z nadpisana glowna sesja (chodzi o joomle).
moj kod na stronie na ktorej chce ustawic okres waznosci ciastka:
zamiennie uzywalem ustawien juz istniejacych, ale bez powodzenia
Moze ktos wie jak to zrobic, by ustawic sesje albo ciastko tylko dla jednej podstorny, bez ingerowania ze storny glownej sesji w tym wypadku sesji z joomla. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za wskazowki.
Kod - wstawiam go na sam poczatek. Zauwazylem ze otwierajac storne, w ktorej jest ten kod czasami, wywala mnie za pierwszym razem do zdefiniowanego index.php w kodzie, a potem za drugim razem wchodzi normalnie (zaczyna na nowo sesje). Jak moglbym przejac nazwe sesji ze strony glownej i podac ja w tym skrypcie? Nazwa sesji jest wyciagnieta zrecznie z cookie, bo nie wiem jak to zrobic w php :/
Dzieki za wszelka pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:15 |