![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Ostatnio zmieniałam hosting z cba na lua. W google narzedziach webmastera zaindeksowalam strone pod nowym adresem, jednak gdy w wyszukiwarce wpisze jakies slowo kluczowe dla mojej strony, to na pierwszej pozycji wyswietla sie strona z cba, a nie lua. Niestety nie moge zrobic przekierowania w .htacces bo konto z cba juz usunelam. Co w takim wypadku powinnam zrobic, by google przestalo wyswietlac cba, azeby wyswietlilo strone z adresu lua?
-------------------- .::Moje strony::.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Poczekać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czekam juz ponad miesiac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google indeksuje strony do 3miesiecy, wiec musisz jeszcze czekac
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
i myslisz, ze potem ta strona z cba zniknie i nie bedzie sie wyswietlac na pierwszej pozycji?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak powinno byc ale w 100% nie zniknie, pewnie jakies inne roboty skopiowaly adres strony i zapisaly sa w katalogach czy na innych stronach, wiec caly proces indeksowania moze potrwac nawet caly rok.
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
rok?
![]() ![]() -------------------- .::Moje strony::.
|
|
|
![]()
|
|
z czasem zniknie:
http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=3688 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
wszystkiego mi sie czytac nie chce, ale z tego co widze, to duzo bardzo duzo robotow odwiedza moja strone najczesciej z usa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Źle trochę, że usunęłaś już konto...
Trzeba było zrobić przekierowanie z kodem 301 na nowy serwer i wtedy, gdy już nowa strona będzie widoczna pod starą frazą, dopiero wtedy usunąć. Najlepiej by było założyć jeszcze raz konto na starej domenie, jeśli nie jest jeszcze zajęta, to przyspieszysz proces reindeksowania. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wiesz juz ktos mi to powiedzial, ale wlasnie nie robilam tego bo sie obawiam ze jesli admin sie kapnie to usunie konto i nici z przekierowania. Ale ok zaryzykuje i zaloze konto. Tylko obawiam sie, ze ono zostanie kiedys usuniete z powodu tego przekierowanie (zlamanie regulaminu cba).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A regulamin zabrania tworzenia stron w stylu "Strona zmieniła adres?" Robisz duży link do swojej strony + przekierowanie w meta tagach - nie potrzebujesz nawet php do tego. Przekierowanie w meta w 100% działa na gugla (wiem, bo testowałem) - stara strona znika z gugla i przekazuje całą moc na nową.
|
|
|
![]()
|
|
oki juz zalozylam konto tylko musze sie uporac z konfiguracja FTP i takich tam. Teraz nie zdaze tego zrobic, bo musze wyjsc ale popoludniu na pewno sie za to wezme.
ok wszystko juz skonfigurowane, polaczylam sie z FTp. Mam tam takie pliczki: katalog errors, ftpquota, htgroup, htpassw, index.html. To gdzie i co mam wkleic zeby wykonac redirect 301? -------------------- .::Moje strony::.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Poszukaj na google, tyle, co tego było...
W manualu: header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual już masz wiele... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Szukałam, ale nie znalazłam niczego specjalnego na google. A w tym header... sorry ale nie każdy zna angielski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Kod header ('HTTP/1.1 301'); header ('location: http://www.nowa-strona.pl/'); lub Kod header ('location: http://www.nowa-strona.pl/', true, 301); lub za pomocą mod_rewrite (w pliku .htaccess) Kod RewriteEngine On RewriteRule ^(.*)$ http://www.nowa-strona.pl/$1 [R=301,L] (...) sorry ale nie każdy zna angielski Nie osłabiaj mnie. Nawet jakby to było po chińsku to powinnaś znaleźć to co Cię interesuje. |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem dlaczego ludzie znający się na informatyce tak bardzo dziwią się tym, ktorzy nie potrafia takich rzeczy. jesli mowie, ze czegos nie znam, nie umiem to tak jest. I naprawde nie ma sie czemu dziwic (hasłami w stylu "Nie osłabiaj mnie". Niestety, ale nie wiem co to jest mod_rewrite i czym rozni sie to przekierowanie w pliku .htacces od tego pierwszego kodu, ktory podales (gdzie go wlepic?)
Ten post edytował Amanda 6.06.2008, 21:33:01 -------------------- .::Moje strony::.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie rozumiem dlaczego ludzie znający się na informatyce tak bardzo dziwią się tym, ktorzy nie potrafia takich rzeczy. Nie, temu się akurat nie dziwimy. Tylko dziwimy się braku umiejętności myślenia i czytania ze zrozumieniem. Wklep sobie w google: "przekierowanie 301 php" i wtedy dowiesz się, dlaczego wszyscy mówią "nie osłabiaj mnie". -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Pierwsze dwa przykłady w index.php co do mod_rewrite, napisałem już.
Nie rozumiem dlaczego ludzie znający się na informatyce tak bardzo dziwią się tym, ktorzy nie potrafia takich rzeczy. jesli mowie, ze czegos nie znam, nie umiem to tak jest. I naprawde nie ma sie czemu dziwic (hasłami w stylu "Nie osłabiaj mnie". Niestety, ale nie wiem co to jest mod_rewrite i czym rozni sie to przekierowanie w pliku .htacces od tego pierwszego kodu, ktory podales (gdzie go wlepic?) Może dlatego że jak ja zaczynałem to miałem tylko google i ewentualnie jakieś książki, to forum powstało kilka miesięcy po rozpoczęciu nauki, nie było tylu kursów w sieci ile jest teraz (praktycznie tylko zagraniczne strony) i nie dość że uczyłem się programowania, to z przymusu także języka angielskiego. Teraz cieszę się że tak się stało, bo jeśli coś jest w necie to wiem że sobie z tym poradzę. |
|
|
![]()
|
|
Wklep sobie w google: "przekierowanie 301 php" i wtedy dowiesz się, dlaczego wszyscy mówią "nie osłabiaj mnie". Napisałam w google "redirect 301" Może dlatego nic nie znalazło konkretnego. To chyba zależy od tego, co się wpiszę. Webdicepl: jasne, że korzystam z google a nie czekam aż mi ktoś powie. Ale szczerze przyznam, że te rózne kursy wcale nie są dla laikow. Niby dla początkujacych a stosuja tam takie ściśle informatyczne słownictwo nic przy tym nie tłumaczac, ze ja np nic z tego nie wiem. To jak mam sie tego nauczyc? Napewno nie sa to kursy dla calkiem zielonych. Po drugie - nie mam dostępu do tego typu podręcznikow. Po trzecie - nigdy nie byłam samoukiem. Po czwarte - jestem dziewczyną, a informatyka jest raczej działką, w której przeważają chłopacy. I tak jak na płeć żeńską dość dużo umiem. Bo moje kolezanki tylko potrafia włączyć Worda i pocztę. Ok spróbuje ten kod wkleic. A na stronie pojawi się coś, jakas informacja? Niestety pojawił sie maly problemik. Plik index.php jest zapełniony kodem. Ja ten kod usunelam i teraz moj plik wyglada tak: Kod <?php header ('HTTP/1.1 301'); header ('location: http://www.christianitas.lua.pl/'); ?> Na razie na stronie nic sie nie dzieje z cba. Niestety w FTP nie mam pliku htacces, by mow wykorzystac ten drugi sposob przekierowania. Nie wiem zniknął, czy jak? Dodatkowo moja strona z lua zniknela i pisze, ze jest nieprawidlowe przekierowanie. Gdy przywrocilam oryginalny pliczek index.php wszystko wrocilo do normy. Pewnie cos nie tak zrobilam. Ten post edytował Amanda 7.06.2008, 08:54:59 -------------------- .::Moje strony::.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:49 |