![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!!
Mój problem doskonale jest opisany na tej stronie: http://algorytmy.pl/?id=1397 jednak odpowiedzi na nie tam nie dostałem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi Ci o przestawienie licznika to:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to najłatwiejszy sposób, bo nigdy nie używałem, ale:
Poza tym nie wiem jaki masz cel takiej operacji. Auto increment robi się przeważnie jako unikalne ID. Skoro to ID nie istnieje (jest skasowane), to nie powinno go być, a nie znajduje się tam nagle jakiś nowy rekord. Przy relacyjnych bazach będzie już problem z takim czymś. Ten post edytował sowiq 5.06.2008, 15:43:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi Ci o przestawienie licznika to:
aha przypisanie wartosci 1 spowoduje ze ze skasowane wartosci beda mogly sie powtarzac ![]() ![]() a jest jeszcze jakis sposob aby pola wewnatrz struktury byly zapelniane?? oczywiscie bez uzycia php ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez php to nie wiem. Tamta opcja to po prostu zresetowanie licznika i numerujesz wpisy od początku, oczywiście zamazując stare.
Z php to będzie tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy to najłatwiejszy sposób, bo nigdy nie używałem, ale:
Poza tym nie wiem jaki masz cel takiej operacji. Auto increment robi się przeważnie jako unikalne ID. Skoro to ID nie istnieje (jest skasowane), to go nie powinno go być, a nie znajduje się tam nagle jakiś nowy rekord. Przy relacyjnych bazach będzie już problem z takim czymś. Skrypt wyswietla tabele wg id. Jedna z funkcji ktora obsluguje ten skrypt przestawia kolejnosc rekordow i zminia ja na stale ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:46 |