![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuję skryptu działającego na takiej zasadzie:
Mamy pole tekstowe, obok przycisk. Wklejamy nasz link i naciskamy ten przycisk, po chwili włącza się w tym samym oknie strona z wklejonego adresu. Za pewne nie musi być to nawet PHP, niestety nie wiem jak nazwać to "coś" więc proszę o skrypcik. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jest dzial CyberTarg czy cos
![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbyś napisac mi kod? jeśli to problem, napisz mi chociaż jak nazywa się ten skrypt.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli ten adres strony ma być ukazany dla wszystkich odwiedzających ową stronę (np. jeśli myślałbym o czymś podobnym do katalogu www), to niestety bez php się nie obędzie. Jeśli zaś owy adres www ma być widoczny tylko w przeglądarce osoby, która go dodała, to rzeczywiście JS jest tutaj wystarczający - stąd też musisz sprecyzować pytanie
-------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
Wchodząć na stronę, okienko tekstu jest puste, wklejamy w to okienko link do strony która nas interesuje, a następnie klikamy na przycisk żeby "przeszło" do tej strony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 4 Dołączył: 28.08.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Php jest o tyle lepsze, że zadziała nawet przy wyłączonym js.
To mniej więcej zarys tego jak powinien wyglądać taki plik php. Jeśli chcesz, możesz dodać również przekierowanie js - jeśli będzie włączone js, to ono przekieruje, jeśli nie, to resztą zajmie się php. @up Ups, spóźniłam się nieco ^^ Ten post edytował Shili 4.06.2008, 16:31:59 |
|
|
![]()
|
|
Działa:) dokładnie o to chodzi! dzięki wielkie!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko po co komplikować koledze życie?
[edit] Widzę, że też się spóźniłem, ale zaproponowałem inne rozwiązanie ![]() Ten post edytował sowiq 4.06.2008, 16:41:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Choćby z powodu, o którym napisałam - php się zawsze wykona, bo nie zależy od przeglądarki użytkownika, js niekoniecznie się wykona zawsze, przy wyłączonej obsłudze strona nie będzie miała funkcjonalności.
Można połączyć oczywiście oba skrypty, o czym już pisałam - jeśli js nie zadziała do akcji wkroczy php. Ale zawsze i praktycznie w każdych warunkach odbędzie się przekierowanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 07:34 |