![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. Jak zrobić, żeby wpisy w książce zapisywały się na początku, a nie na końcu np.
wpis czwarty wpis trzeci wpis drugi wpis pierwszy Wiem że jest parametr r+, ale działa on tylko wtedy kiedy plik z danymi jest już utworzony. Poniżej podaje źródła.. index.php
zapis.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
algorytm:
1) wczytujesz zawartosc pliku do zmiennej 2) doklejasz na poczatek tej zmiennej nowy wpis 3) zapisujesz te zmienna spowrotem do pliku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No toz to podstawy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
tzn, że w pliku wpis.php mam otworzyć drugi raz ten sam plik, utworzyć taką samą zmienną do której dopisze to co otworzyłem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie qwiem czy cie dobrze zrozumialem chcesz je zapisywac na poczatku zeby miec najnowsze wpisu jako pierwsze??
Jesli tak to dlaczego nie zapiszesz ich normalnie i nie wyswietlisz w odwrotnej kolejnosci za pomoca array_reverse() ale nie wiem czy dobze cie zrozumialem |
|
|
![]()
|
|
Nie qwiem czy cie dobrze zrozumialem chcesz je zapisywac na poczatku zeby miec najnowsze wpisu jako pierwsze?? Jesli tak to dlaczego nie zapiszesz ich normalnie i nie wyswietlisz w odwrotnej kolejnosci za pomoca array_reverse() ale nie wiem czy dobze cie zrozumialem dobrze mnie zrozumiałeś.. a jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cos takiego tak na szybko zobacz jak sie wykorzystuje array_reverse() http://www.php.ssng.info/function.array-reverse.php |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bez watpienia lepszy sposob, to zapisywanie na poczatku, zapisujesz duuuuzo rzadziej niz prezentujesz, wiec takie rozwiazanie bedzie bez watpienia znaczenie szybsze, szegolnie gdy nie wysweitlasz za jedym zamachem wszystkich wpisow..
pamietaj tylko, ze jesli plik z baza osiagnie wiekszy rozmar niz ten zadeklarowany w iniset(memory_limit), bedzie problem... |
|
|
![]()
|
|
nospor.. mógłbyś rozpisać jak to zrobić? ;>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przecież ~nospor już to zrobił...
bez tych fopen() i fread() Pozdawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:30 |