![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcialbym pomniejszyc obrazek za pomoca GD ale wywala mi blad: Cytat Fatal error: Call to a member function on a non-object in C:\usr\apache\httpd\html\test.php on line 10
Przyznam ze pierwszy raz cos takiego robie wiec mozliwe ze czegos zapomnialem napisac. Bylbym wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu tego problemu... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. To jakiś wycinek z klasy. Odnosisz się do $this a pokazujesz tylko fragment kodu. Nie za bardzo Ci pomożemy;
2. Odnosisz się do $this->load jak do obiektu ale to nie jest obiekt. Z tym jest właśnie związany błąd. Jak i czy w ogóle tworzysz obiekt load? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to teraz juz sam nie wiem... Poprostu chodzi mi stworzenie miniatury zdjecia za pomoca GD... Wiecie moze jakiegos manuala?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to teraz juz sam nie wiem... Poprostu chodzi mi stworzenie miniatury zdjecia za pomoca GD... Wiecie moze jakiegos manuala? No i cieszę się bardzo. Tylko to co podałeś to tylko wycinek kodu. Albo masz całość i pokażesz więcej albo wyciąłeś coś bezmyślnie z większej całości i liczysz, że zadziała.A czy "wiemy" jakiegoś manuala? Na forum jest dział z gotowymi rozwiązaniami, tam masz funkcję do robienia miniatur. Ten post edytował mike 3.06.2008, 12:07:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:19 |