![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem otóż
Chciałem zrobić ładną tabele pasującą mi do wyglądu strony Tak więc: W sekcji <head> mam link do styli wygląda to tak
Tabela wygląda tak: A w pliku style.css: Kod #tabela { border: 1px solid white; border-collapse: collapse; background-color: eeeeee; } #tabela td { border: 1px solid white; padding: 3px; } td.gora { color: white; background-color: 1f9ae7; } td.2 { background-color: fafafa; } Jeśli otwieram w przeglądarce wyskakuje mi zwykła tabela bez obramowanie natomiast jeśli otwieram to w edytorze wysiwyg widać tak jak chce wszystko. Moje pytanie brzmi co jest przyczyną ? // MMMmm. Dzięki ![]() Ten post edytował Darou 2.06.2008, 18:03:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolory zapisujemy jako #XXXXXX (hash na początku)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedno pytanie.
To mój styl css: Kod #tabela { border: 1px solid white; border-collapse: collapse; background-color: #eeeeee; } #tabela td { border: 1px solid white; padding: 3px; } td.gora { color: white; background-color: #1f9ae7; } td.2 { background-color: #fafafa; } Tu tabela: Dlaczego w co 2 wierszu nie mam innego koloru tła? Skoro ustawiłem w tabeli klasy w co drugim wierszu na "2" a w stylach ustawiłem kolor tła dla klasy "2"? // Dzięki za szybką i profesjonalną odpowiedź ![]() Ten post edytował Darou 2.06.2008, 18:41:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nazwa klasy nie może zaczynać się cyfrą
btw: do tworzenia nagłówków tabel masz <thead> i <th> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:12 |