![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam mały problem z wyświetlaniem tablicy w smarty. Postępowałem zgodnie z 'crash course' na stronie domowej smarty ale jednak cos nie gra. Kiedy daje po kropce nazwe kolumny z bazy danych (zawartosc tablicy pobierana jest z bazy) zamiast wybranego pola, pokazuja mi sie jedynie pierwsze znaki kazdej komorki ![]() oto moj kod : funkcja get_news()
plik news.php
plik news.tpl (pokaze jedynie fragment z pokazywaniem tablicy ![]() .content to oczywiscie nazwa jednej z kolumn Ma ktos jakiś pomysł w czym może tkwić problem ? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pętla gdzie ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pętla jest napisana w języku smarty (przynajmniej tak mi sie wydaje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaraz zaraz, jeżeli zapytanie zwraca wynik, to może spróbuj zrobić tak:
a może to wina cachowania, spróbuj dać $tpl->caching = 0; i zobacz. Trudno powiedzieć, niby masz dobrze napisaną pętle. Ten post edytował _olo_1984 2.06.2008, 18:18:41 -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 3 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie toproblem jest w funkcji get_news()
popatrz tutaj http://pl2.php.net/mysql_fetch_array mysle ze cos taiego to powinno byc:
fukcja zwraca ci tylko jeden rekord z tabeli, a zakladam ze chcesz miec tabele z ilomas rekordami, wtedy i smarty powinno zadzialac. -------------------- if the specifications are absolutely ambiguous, every program will satisfy them
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ok super wszystko działa tylko coś niechciał zaakceptować tego bo to niepoprawna konstrukcja zapytania. w limit nie ma ciapkow.
Kod PHP 1 2 3 <?php LIMIT '".$limit."'" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Hm no dobra ale teraz co zrobic jak potrzebuje
a ) sortowac wyswietlana tablice wg. daty b ) sprawdzac, czy aktualnie wyswietlany news jest pierwszy skolei ? Ten post edytował Bajki 2.06.2008, 22:06:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad a) order by ?
ad b ) tu masz wszystko opisane: http://www.smarty.net/manual/en/language.f...ion.section.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:35 |